Kerk en corona … de diensten komende week

Gepubliceerd op: vrijdag 30 oktober 2020

Een donkere tijd staat weer voor de deur. Door alle corona perikelen wordt die tijd helaas nog duisterder. Vertrouwde gewoontes worden doorbroken en de uitdaging in deze tijd is om onze kracht en hulp des te meer van de Here te verwachten. Er is geen andere rots buiten de Here. Laten we daarom bidden: Here sterk ons in deze tijd. Laat Uw licht over schijnen en Uw Geest ons vervullen.

Komende zondag begint de tijd van Advent. ’s Ochtends om half tien is er een gezamenlijke dienst in De Ontmoeting met als voorganger ds. G.J. Otter.

Goed nieuws voor onze jeugd ! Vanaf zondag 29 november – Bernetsjerke en KingKids Op zondag 29 november start de Bernetsjerke en KingKids weer! Dit zal vanaf nu gezamenlijk
plaatsvinden in de lokalen bij de kerk De Ontmoeting. In verband met de corona maatregelen zullen de kinderen meteen naar de Bernetsjerke en KingKids gaan en dus niet eerst in de kerk komen.
Kinderen van groep 1 en 2 kunnen gebracht worden bij het lokaal. Vanaf groep 3 de kinderen graag zoveel mogelijk alleen naar binnen laten gaan.
Alle kinderen zijn vanaf 9.20 uur welkom, ook als de ouders de kerkdienst zelf niet bijwonen! Na de dienst kunnen de kinderen buiten bij de zij ingang van de kerk opgehaald worden. Opgave is niet nodig!

’s Middags om 14.00 uur  is er een ‘kamp-reüniedienst’ in De Ontmoeting. Dit is een interactieve dienst voor de jeugd en een besloten dienst. Gemeenteleden kunnen zich niet opgeven voor deze dienst maar kunnen deze dienst bijwonen via de live-stream. De jeugd is uitgenodigd om deze dienst bij te wonen via Zoom en ze kunnen meedoen aan een quiz met leuke prijzen. Voorganger is Robert Colijn. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de band Grutsk. Het belooft een supermooie dienst te worden met een reünie van de kampweekenden van 2015 – 2019.

6 december een bijzondere dienst, die is voorbereid met de commissie kerkdiensten. Ook gospelband Sign doet mee. Als thema is gekozen: “Zoektocht naar het licht”, en speciaal bij deze dienst wordt een Lichtkrant gemaakt, waar onder andere de liturgie, maar ook wat meer te vinden is. Die lichtkrant kunt u lezen op en downloaden van de website. Daarnaast hebben we nog iets bijzonders in gedachten, maar dat verraden we nu nog niet!

Op donderdagavond en vrijdagavond tussen 19.00 – 20.00 uur kunt u zich telefonisch opgeven voor de dienst op zondagmiddag via telefoonnummer: 06-1475 1932.

De dienst in De Ontmoeting kunt u ook live meemaken via de livestream op onze website via www.pkndamwald.nl/live. Tevens kunt u de dienst beluisteren via Kabel Noord, kanaal (1)956.
Vanuit De Ikker kunt u de dienst beluisteren via Kabel Noord, kanaal (1)954.

Als u corona gerelateerde klachten heeft, dan raden we u aan om thuis te blijven !

Zo leven we langzaam toe naar Kerst. Het wordt anders dan andere jaren, maar intussen worden er al dingen bedacht om het toch een bijzondere tijd te laten zijn. We hopen, dat zo het licht het duister van vandaag mag overwinnen.